De ideale ambtenaar (E-book)

Inzichten voor de professional in de publieke sector

9789047009313
Ontdek hoe de ambtenaar van vandaag integreert als ondernemer, verbinder en integere bureaucraat - een cruciale gids voor succes.
Onderwerp: Leiderschap
E-book
EUR 14.99 9789047009313 14,99
  • E-book, direct leverbaar
  • Klanten geven THEMA een 9.4/10

Waar gaat het over?

Ronald Derks en Bas van Leeuwen beschrijven in ‘De ideale ambtenaar’ hoe de rol van ambtenaar in de afgelopen decennia enorm is veranderd. Vroeger was het voor een ambtenaar vooral belangrijk om de regels nauwgezet en rechtvaardig toe te passen. In de laatste twintig jaar van de vorige eeuw kwam daar het resultaatgerichte denken bij, en tegenwoordig wordt van ambtenaren ook verwacht dat ze voortdurend in dialoog gaan met burgers, ondernemers en belanghebbenden. Als ambtenaar moet je inmiddels een integere bureaucraat én ondernemer én verbinder zijn.
De auteurs, zelf ambtenaar, ontwikkelden een praktisch model om deze nieuwe complexe combinatierol goed in te vullen. Hun model is gebaseerd op 150 jaar kennis op het gebied van openbaar bestuur en helpt ambtenaren vandaag de dag en in de toekomst succesvol te zijn in hun werk.
De ideale ambtenaar bevat direct toepasbare inzichten, nuttige oefeningen en leerzame voorbeelden uit de diverse dagelijkse praktijk van het openbaar bestuur. Een waarderende benadering van het ambtenaarsvak staat hierbij centraal. Als je dit boek leest, snap je nog beter hoe terecht dit is.

Met columnbijdragen van managementauteur en -adviseur Jeroen Busscher, die in zijn kenmerkende scherpe stijl zijn visie op de veranderde rol van ambtenaar en diens leidinggevende deelt.

Over de auteur

Ronald Derks (Auteur)

Ronald Derks werkt bij de gemeente Delft als manager in het sociaal domein. Hij is actief als trainer, spreker en adviseur. En geeft samen met Bas van Leeuwen de populaire workshop 'De Ideale Ambtenaar'.
Bekijk alles van Ronald Derks

Bas van Leeuwen (Auteur)

Bas ondersteunt als trainer, adviseur en spreker individuen en groepen in de (semi)-publieke sector bij het ontwikkelen van een nieuwe manier van denken. Op dit moment doet hij dat voornamelijk via de workshop Op weg naar de Ideale Ambtenaar die hij samen met Ronald Derks ontwikkeld heeft.
Bekijk alles van Bas van Leeuwen

Specificaties

Auteur(s) Ronald Derks, Bas van Leeuwen
ISBN 9789047009313
Uitvoering Ebook
Uitgeverij Atlas Contact, Uitgeverij
Taal Nederlands
Verschijningsdatum 16-12-2019
Aantal bladzijdes 224