De innerlijke criticus ontmaskerd (E-book)

Werken met de Voice-Dialogue methode

9789020219111
Met het praktische De innerlijke criticus ontmaskerd van Hal & Sidra Stone maak je van je Innerlijke criticus een bondgenoot met wie je vruchtbaar kunt samenwerken.
E-book
EUR 14.99 9789020219111 14,99
  • E-book, direct leverbaar
  • Klanten geven THEMA een 9.2/10

Waar gaat het over?

Iedereen kent de Innerlijke Criticus, dat stemmetje in je hoofd dat je bekritiseert, van ongevraagd advies voorziet en ervoor zorgt dat jij jezelf niet kunt zijn. In De Innerlijke Criticus ontmaskerd laten Hal en Sidra Stone zien wat de verreikende impact van dat stemmetje is en hoe je van de Innerlijke Criticus een intelligente, alerte en ondersteunende levenspartner maakt.



De Innerlijke Criticus beïnvloedt je gedachten en je gedrag en weerhoudt je ervan om actie te ondernemen. Hij denkt dat hij je beschermt tegen afkeuring, pijn of eenzaamheid, maar deze kritische innerlijke stem is vooral een bron van schaamte, zorgen, depressiviteit, uitputting en gebrek aan eigenwaarde. Dat dit een destructief effect heeft op je functioneren, je relaties en je werk behoeft geen uitleg.



Met behulp van de Voice Dialogue-methode, bedacht door Hal en Sidra Stone, kun je jouw Innerlijke Criticus veranderen in een trouwe bondgenoot. De auteurs gaan in op de vele manieren waarop de Innerlijke Criticus werkt, zodat je hem beter kunt herkennen. Ze leren je om goed te luisteren naar wat hij precies te zeggen heeft en om met hem in gesprek te gaan met behulp van de Voice Dialogue-methode.



Ook ruimen Hal en Sidra Stone veel plaats in om de onderliggende kwetsbaarheden te bespreken die als het ware de Innerlijke Criticus triggeren. Met behulp van sprekende voorbeelden en in heldere taal laten Hal & Sidra Stone je zien hoe je de Innerlijke Criticus kunt begrijpen, hoe je een ‘Criticusaanval’ kunt pareren en de Innerlijke Criticus de wind uit de zeilen neemt.



Zoals Robert Stamboliev schrijft in zijn voorwoord bij deze nieuwe editie: 'Het op deze manier werken met de Criticus leidt tot meer bewustzijn en innerlijke vrijheid. Hierdoor kunnen we vervolgens een andere, gezondere relatie met hem opbouwen, hij wordt dan een bondgenoot in plaats van een plaaggeest. In veel gevallen kan deze energie zelfs op positieve wijze ingezet en benut worden in het dagelijks leven.'

Over de auteur

Hal Stone (Auteur)

Sidra Stone (Auteur)

Specificaties

Auteur(s) Hal Stone, Sidra Stone, Hilde Bervoets
ISBN 9789020219111
Uitvoering Ebook
Uitgeverij VBK Media
Taal Nederlands
Verschijningsdatum 20-05-2022