De juiste vraag (E-book)

De kunst van het vragen stellen in coachende gesprekken

9789024436859
Onderwerp: Trainen & Coachen
  • De beste investering die je kunt doen als je regelmatig coachende gesprekken voert!
E-book
EUR 29.75 9789024436859 29,75
  • E-book, direct leverbaar
  • Klanten geven THEMA een 9.2/10

Waar gaat het over?

Goede vragen hebben van nature iets onontkoombaars. Ze blijven je aandacht trekken, hangen aan je, laten je niet los. 'Waar verlang je naar?' 'Wat doe jij waardoor hij zo vreemd reageert?' 'Hoe zou het zijn om er anders naar te kijken?' Een krachtige vraag is onweerstaanbaar. Je blijft ermee bezig tot je weet hoe je ermee verder wilt.

Professioneel coachen heeft alles te maken met het stellen van de juiste vraag op het juiste moment. Zonder vragen komt er van helpen niet veel terecht. Hoe kom je op een goede vraag? Welke technieken en varianten bestaan er? Welk effect hebben ze? En welke passen het beste bij jou en de coachee?

'Ik houd van vragen, net als geheime kamers of boeken geschreven in een vreemde taal, om met Rilke te spreken. In dit meesterwerk bevrijden Mieke Voogd en Joris Brenninkmeijer, net als in hun adviespraktijk, de vragen zonder naar antwoorden te zoeken. Zelfs voor iemand die hartstochtelijk gelooft dat de meeste coaches te veel vragen stellen, was dit boek een welkome verrassing.' - Erik de Haan, hoogleraar Organisatieontwikkeling en coaching, Vrije Universiteit Amsterdam en Centre for Coaching, Ashridge
'Herken je dat, dat je thuiskomt van een vergadering, een werksessie, of zelfs een reünie of een feest en je je realiseert hoe weinig vragen er gesteld zijn? Of het tegenovergestelde: hoe heerlijk, behulpzaam, voedend het is, als iemand vol aandacht prachtige vragen aan je voorlegt? De kunst van het vragen stellen is een onderbelicht onderwerp, cruciaal voor goed werk en goed leven. Wat een genot dat er zo'n mooi boek over geschreven is!
Manon Ruijters, hoogleraar Leren, ontwikkelen en gedragsverandering, Vrije Universiteit Amsterdam en lector Aeres Hogeschool en adviseur Good Work Company

Over de auteur

Joris Brenninkmeijer (Auteur)

Joris Brenninkmeijer is coach en teambegeleider bij Bureau Begeleidingskunst. Samen met Mieke Voogd schreef hij De juiste vraag. De kunst van het vragen stellen in coachende gesprekken (2020).
Bekijk alles van Joris Brenninkmeijer

M. Voogd (Auteur)

Specificaties

Auteur(s) Joris Brenninkmeijer, M. Voogd
ISBN 9789024436859
Uitvoering Ebook
Uitgeverij Koninklijke Boom Uitgevers
Taal Nederlands
Verschijningsdatum 15-07-2020

Anderen bekeken ook

Rake vragen
Siets Bakker
24,95
Rake vragen
Siets Bakker, Elles Kramer
21,95