De kracht van de kudde (E-book)

bouwen aan sociale intelligentie en visionair leiderschap volgens de weg van het paard

9789077462911
E-book
EUR 29.99 9789077462911 29,99
  • E-book, direct leverbaar
  • Klanten geven THEMA een 9.4/10

Waar gaat het over?

Na haar baanbrekende beschrijving van "De weg van het paard, eeuwenoude spirituele ervaringswijsheid van ruiters", verplaatst Linda Kohanov de door het paard geïnspireerde inzichten over de non-verbale elementen van communicatie en leiderschap naar de wereld van onze werkvloer en relaties. We verkennen de voordelen van "niet-agressieve macht" bij het ontwikkelen van assertiviteit, het koesteren van creativiteit, het omgaan met conflicten en het verdiepen van het bewustzijn van lichaam en geest.

In "Een korte geschiedenis van macht", het eerste deel van dit boek, beschrijft Kohanov culturele vernieuwers die buitengewone non-verbale vaardigheden tentoonspreidden en zo de loop van de geschiedenis veranderden, vaak te paard, zoals Winston Churchill, George Washington, Alexander de Grote en Siddhartha Gautama (de Boeddha). Ze gebruikt ook het gedrag van volwassen paardenkuddes, naast herdersculturen in Afrika en Mongolië, om theorieën over dominantiehiërarchieën te ontzenuwen, ingesleten ideeën van "survival of the fittest" aan de kaak te stellen en de macht aan te tonen van een leiderschap met wederzijds instemmen waarin de leidende rol niet vastligt.

Vervolgens zet Kohanov deze lessen om in twaalf krachtige leidende principes die we allemaal in ons werkzame en persoonlijke leven kunnen toepassen. Ze doet dit op een welbespraakte en uitdagende manier. Dit is paardenwijsheid voor iedereen die goed wil functioneren in de kuddes waarvan we allemaal deel uitmaken - onze gemeenschappen, werkomgeving, familie en vriendenkring.

Over de auteur

Linda Kohanov (Auteur)

Josselien Janssens (Redacteur)

Specificaties

Auteur(s) Linda Kohanov, Josselien Janssens, Willemien Werkman
ISBN 9789077462911
Uitvoering Ebook
Uitgeverij Bloemendal Uitgevers B.V.
Taal Nederlands
Verschijningsdatum 31-03-2014
Aantal bladzijdes 522