De kracht van liminaal denken (E-book)

creëer de verandering die je wilt door je manier van denken te veranderen

9789462761766
Dave Gray (Auteur)
E-book
EUR 22.50 9789462761766 22,50
  • E-book, direct leverbaar
  • Klanten geven THEMA een 9.4/10

Waar gaat het over?

Het maakt niet uit wie je bent of wat je situatie is, verandering is altijd mogelijk. En als er een situatie is die je wilt veranderen, kan liminaal denken daarbij helpen. Overtuigingen vormen de basis van alles wat mensen zeggen, denken en doen. Als mensen hun overtuigingen veranderen, kunnen ze hun gedrag veranderen, wat hun leven zou kunnen veranderen.


Liminaal denken heeft een aantal vaardigheden die iedereen kan leren.

Je hebt geen formeel gezag, budget of bekrachtiging nodig om liminaal denken toe te kunnen passen. Aan de hand van zes principes (beginselen) en negen oefeningen (praktijken) leer je vervorming van de realiteit te minimaliseren, je begrip te verbeteren en nieuwe mogelijkheden voor positieve veranderingen in je werk en je leven te openen.

Het woord liminaal komt van het Latijnse woord voor drempel. Een drempel betekent letterlijk een doorgang, maar een drempel is ook het begin van elke reis. Een drempel is een grens en markeert het transitiepunt tussen de ene staat van zijn en de volgende. Liminaal denken is de kunst van het vinden, creëren en het gebruik van drempels om verandering te realiseren. Het soort bewustzijn dat je in staat stelt om positieve verandering te creëren.

"Liminaliteit is de fase tussen 'niet meer' en 'nog niet'. Het is het niemandsland tussen twee grenzen van werkelijkheden. 'Betwixt and between.' Het ondertussen. Dave Gray laat met mooie verhalen en concrete tips zien hoe verandering plaatsvindt op de grenzen tussen dingen. Een krachtig pleidooi om losser, liminaler, met onze overtuigingen om te gaan".

Danielle Braun en Jitske Kramer, corporate antropologen, auteurs van De Corporate Tribe, chiefs van de Academie voor Organisatiecultuur

Over de auteur

Dave Gray (Auteur)

Dave Gray, senior vicepresident strategie bij Dachis Group, is auteur en managementconsultant. Hij werkt met mondiaal toonaangevende ondernemingen aan de ontwikkeling en uitvoering van winnende strategieën. Van zijn boek Gamestorming (de Nederlandse vertaling verscheen in 2012 bij Kluwer) zijn wereldwijd meer dan 50.000 exemplaren verkocht. Het is vertaald in 14 talen.

Specificaties

Auteur(s) Dave Gray, Ed Kerkman, Yvonne Halink
ISBN 9789462761766
Uitvoering Ebook
Uitgeverij Koninklijke Boom Uitgevers
Taal Nederlands
Verschijningsdatum 01-02-2017
Aantal bladzijdes 150