De opstand van het lichaam (E-book)

herken de signalen van je lichaam

9789000327690
E-book
EUR 12.99 9789000327690 12,99
  • E-book, direct leverbaar
  • Klanten geven THEMA een 9.2/10

Waar gaat het over?

'Mijn ervaring heeft me geleerd dat mijn lichaam de bron is van alle vitale informatie die mij een weg naar meer autonomie en zelfbewustzijn heeft gewezen. Pas toen ik de zo lang in mijn lichaam opgesloten emoties mocht toelaten en kon voelen, kwam ik steeds verder los van mijn verleden. Echte gevoelens laten zich niet dwingen. Ze zijn aanwezig en hebben steeds een reden, al blijft die vaak voor ons verborgen. Ik kan mezelf niet dwingen mijn ouders lief te hebben of zelfs maar te eren, wanneer mijn lichaam dat weigert om redenen die het heel goed kent. Wanneer ik me desondanks wil houden aan het vierde gebod, kom ik in de stress, als altijd wanneer ik iets onmogelijks van mezelf eis.'

Alice Miller studeerde filosofie, psychologie en sociologie en was jarenlang psychoanalytica. Sinds 1980 houdt ze zich volledig met schrijven bezig. Ze werd wereldwijd bekend met de klassieker Het drama van het begaafde kind, waarvan in Nederland al meer dan 150.000 exemplaren zijn verkocht. Daarnaast schreef zij onder andere Eva's ontwaken en Vrij van leugens. Het hoofdthema van al haar boeken is de loochening van het lijden in de kindertijd en de levenslange gevolgen daarvan.

Over de auteur

Alice Miller (Auteur)

Specificaties

Auteur(s) Alice Miller, Tineke Davids
ISBN 9789000327690
Uitvoering Ebook
Uitgeverij Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum
Taal Nederlands
Verschijningsdatum 25-03-2013
Aantal bladzijdes 158