• E-book, direct leverbaar
21,95

De speechschrijver (E-book)

De kunst en kunde van een goede toespraak

9789024448630
E-book
EUR 21.95 9789024448630 21,95
  • E-book, direct leverbaar
  • Klanten geven THEMA een 9.1/10

Samenvatting

Hoe schrijf je een speech die je luisteraars inspireert, boeit en overtuigt? In acht stappen, via de acht taken van de speechschrijver, leer je hoe je een toespraak schrijft die past bij de spreker en het publiek,

bij de gelegenheid en het moment.
De vele herkenbare voorbeelden uit het Nederlandse taalgebied inspireren en nodigen je uit om zelf aan de slag te gaan met de tips en technieken uit dit boek. Van de tv-toespraken van Mark Rutte en Joop den Uyl tot de lintjesspeeches van burgemeesters, en van de Dodenherdenking op de Dam tot de nieuwjaarsspeech van een ziekenhuisbestuurder.

Steeds meer politici en CEO's schrijven hun toespraken niet zelf, maar huren speechschrijvers in. Want een sterke speech schrijven is ook een vak. Renée Broekmeulen heeft meer dan 25 jaar ervaring met het schrijven van speeches voor politici, bestuurders, managers en CEO's. Daarnaast heeft zij honderden speechschrijvers dit vak geleerd. In dit boek geeft ze een uniek kijkje achter de schermen en laat ze zien hoe je schrijft voor jezelf én voor een ander.

De speechschrijver is een grote inspiratiebron en een onmisbare gereedschapskoffer. Voor beginnende en ervaren speechschrijvers en voor iedereen die wil dat zijn speech bij het publiek blijft hangen.

Over de auteur

Renée Broekmeulen (Auteur)

Specificaties

Auteur(s) Renée Broekmeulen
ISBN 9789024448630
Uitvoering Ebook
Uitgeverij Koninklijke Boom Uitgevers
Taal Nederlands
Verschijningsdatum 14-04-2022
Aantal bladzijdes 248