De verborgen dimensie van leiderschap (E-book)

Evolutie van macht naar kracht

9789462721050
Functioneer optimaal, ook in lastige situaties, door lichaam en geest op elkaar af te stemmen. 
Onderwerp: Persoonlijke ontwikkeling, Leiderschap
  • Functioneer optimaal, ook in lastige situaties, door lichaam, hart en geest op elkaar af te stemmen
  • Voor liefhebbers van Reinventing Organisations van Frederic Laloux en The Leadership Circle van Anderson en Adams
  • Inclusief geïntegreerde video ondersteuning bij de beoefening
E-book
EUR 17.99 9789462721050 17,99
  • E-book, direct leverbaar
  • Klanten geven THEMA een 9.2/10

Waar gaat het over?

Meer dan hoofd én hart

Je kunt wel zeggen dat er momenteel een revolutie gaande is in organisatieland. De grenzen zijn voor veel mensen bereikt. Het oude rationele paradigma van resultaatgerichtheid, meetbaarheid en targets heeft geholpen maar is op veel plekken doorgeschoten. Steeds meer leiders volgen daarom de weg van hoofd én hart. Maar daarmee zijn we er nog niet.

 

Samenwerken van lichaam en geest

Er is meer nodig om als leider en als mens je potentieel volledig te benutten. Dat bereik je door lichaam en geest te laten samenwerken. Recent onderzoek uit de neurowetenschappen en de psychologie laat zien dat hoe we zitten en staan onze manier van denken, voelen en spreken beïnvloedt. Als het lichaam zo'n invloed heeft op hoe we functioneren, kunnen we het ook bewust inzetten om meer te bereiken met meer gemak.

 

Oefen en functioneer beter

In De verborgen dimensie van leiderschap volg je het pad van de zachtmoedige krijger. Deze methode is geworteld in mindfulness, oosterse vechtkunst, leadership embodiment en technieken uit de topsport. De praktische en krachtige oefeningen stemmen lichaam en geest op elkaar af en helpen je optimaal te functioneren, ook in uitdagende situaties. Je leert bijvoorbeeld hoe je in het hier en nu binnen enkele seconden kunt herstellen van stress naar flow.

 

Het effect?

Heldere communicatie, daadkrachtig leiderschap en constructieve samenwerking. Een leider die bereid is dit pad te volgen straalt kracht, verbinding en helderheid uit. Met als resultaat: meer zingeving, verfrissende besluitvormingsprocessen, minder management en meer ruimte voor werken vanuit je kracht.

Over de auteur

Anouk Brack (Auteur)

Anouk is internationaal expert in leiderschapsontwikkeling en heeft 25+ jaar ervaring als (executive) coach, trainer en begeleider van organisatieontwikkeling.
Bekijk alles van Anouk Brack

Specificaties

Auteur(s) Anouk Brack
ISBN 9789462721050
Uitvoering Ebook
Uitgeverij Uitgeverij Thema
Taal Nederlands
Verschijningsdatum 20-12-2017