Dit zijn wij! (E-book)

De kracht van de ontmoeting

9789462721791
Als coach of begeleider heb je tot taak je te ontwikkelen tot een veilige basis; in jezelf en in relatie met de ander. Ook de professionele ontmoeting kan een verdieping van inzicht in jezelf als begeleider zijn, zonder de coachee tekort te doen.
Onderwerp: Persoonlijke ontwikkeling, Leiderschap
  • Voor wie anderen écht wil ontmoeten
  • Met praktische handvatten om contacten te verdiepen
  • Transactionele Analyse voor gevorderde begeleiders
E-book
EUR 25.00 9789462721791 25,-
  • E-book, direct leverbaar
  • Klanten geven THEMA een 9.2/10

Waar gaat het over?

Ons contact met de wereld om ons heen speelt zich meer en meer online af. We twitteren, appen en liken dat het een lieve lust is, we werken onze facebook-pagina’s bij, zorgen dat ons profiel op LinkedIn er goed uit ziet en maken selfies die we de wereld in sturen. Vrienden in cafés hebben meer aandacht voor de vrienden online dan voor degenen met wie ze op stap zijn. We sturen onze collega’s mails, terwijl ze naast ons zitten. Zo zijn we steeds vaker niet op de plaats waar we werkelijk zijn en raken we vervreemd van de ander en onszelf.

Het belang van werkelijke ontmoetingen

Dit boek gaat in op het belang van de werkelijke ontmoeting. In therapie en coaching is al langer bekend dat de relatie en de ontmoeting essentieel zijn voor het welslagen van begeleiding. Niet het type behandeling is van doorslaggevend belang, maar het contact met de ander in het Hier en Nu.

Individualiteit is een illusie

Lieuwe haalt lessen uit begeleidingssituaties en kijkt naar wat succesvolle ingrediënten van een goede ontmoeting zijn. Hij stoft oude waarden af en verbindt deze met nieuwe wetenschappelijke inzichten. Deze inzichten leren ons dat individualiteit een illusie is en dat slechts relaties de werkelijkheid van ons bestaan vormen. Hij geeft praktische voorbeelden over hoe je je ontmoetingen in het dagelijks leven kunt verdiepen. Dit zijn wij! is bestemd voor alle mensen die anderen willen ontmoeten. Daarnaast is het gericht op coaches en therapeuten en hun cliënten die zoeken naar een verdieping van hun contact.

Over de auteur

Lieuwe Koopmans (Auteur)

Lieuwe Koopmans (1962) is werkzaam als coach, counselor en supervisor.
Bekijk alles van Lieuwe Koopmans

Specificaties

Auteur(s) Lieuwe Koopmans
ISBN 9789462721791
Uitvoering Ebook
Uitgeverij Uitgeverij Thema
Taal Nederlands
Verschijningsdatum 18-10-2018
Aantal bladzijdes 138