Navigeren in de mist (E-book)

Leiderschap bij niet-weten

9789462723412
Als je van niet-weten je kracht maakt, verandert onze onvoorspelbare omgeving in een wereld van nieuwe mogelijkheden, creativiteit en onverwachte samenwerkingsmogelijkheden.
Onderwerp: Leiderschap
  • Praktische wegwijzer voor leiders die het óók niet allemaal weten
  • Een positieve en optimistische kijk op hedendaagse uitdagingen
  • Met GRATIS download van het Manifest!
E-book
EUR 21.00 9789462723412 21,-
  • E-book, direct leverbaar
  • Klanten geven THEMA een 9.2/10

Waar gaat het over?

‘Organisaties zijn complexe machines, ontworpen om op een voorspelbare manier maximale output te leveren. Als alle onderdelen maar goed werken, dan komen we onvermijdelijk tot het gewenste resultaat.’

Was het maar zo eenvoudig. De wereld is complex, ongestructureerd en onvoorspelbaar. Maakbaarheid en voorspelbaarheid blijken keer op keer een utopie: er gebeuren doorlopend dingen die we ondanks slimme voorspellingen nooit hadden kunnen zien aankomen. Succes blijkt in de praktijk vooral te worden bepaald door ons vermogen om wendbaar en veerkrachtig om te gaan met alles wat we niet weten.
 

Navigeren in de mist

Wat gebeurt er als we juist van dat niet-weten onze kracht maken? Als we stoppen met onze pogingen om die veranderlijke realiteit te temmen met controlemechanismen? Petra Kuipers laat in het boek Navigeren in de mist zien dat niet-weten precies is wat we nodig hebben om de deur te openen naar nieuwe mogelijkheden, creativiteit en andere manieren van samenwerken. Met wetenschappelijke inzichten, levendige voorbeelden en praktische oefeningen biedt ze een vernieuwend kompas, waarmee je als leider effectief kunt navigeren in een complexe en onvoorspelbare omgeving.

 

EXTRA

Download GRATIS het Manifest Niet-weten als kracht voor leiders en print hem uit als Boomerang kaart (of gebruik hem als boekenlegger). 

Over de auteur

Petra Kuipers (Auteur)

Petra Kuipers werkt als zelfstandig organisatieadviseur en trainer en is gespecialiseerd in de thema’s leiderschap en verandering.
Bekijk alles van Petra Kuipers

Specificaties

Auteur(s) Petra Kuipers
ISBN 9789462723412
Uitvoering Ebook
Uitgeverij Uitgeverij Thema
Taal Nederlands
Verschijningsdatum 07-06-2022
Aantal bladzijdes 208