Systeem Geïnspireerd Leiderschap (E-book)

Hoe je collectieve wijsheid kunt aanboren om in te spelen op veranderingen, wendbaarheid te vergroten en samenwerking te bevorderen

9789462723788
Maak gebruik van de collectieve wijsheid in je organisatie om effectiever leiding te geven en laat antwoorden en oplossingen op natuurlijke wijze ontstaan.
Onderwerp: Leiderschap
  • Handboek van de internationaal gerenommeerde opleiding Organization and Relationship Systems Coaching
  • Een vernieuwende combinatie van deep democracy en een systemische aanpak
  • Twee gezaghebbende auteurs op het gebied van relationship coaching hebben de krachten gebundeld
E-book
EUR 21.00 9789462723788 21,-
  • E-book, direct leverbaar
  • Klanten geven THEMA een 9.2/10

Waar gaat het over?

Ons tijdsgewricht vraagt om nieuw leiderschap. Het klassieke model van de top-down gedreven, 'alwetende' leider werkt niet meer in een complexe, snel veranderende wereld. Er is een alternatieve manier van leidinggeven nodig die gebruik maakt van de inzichten, ervaringen, en creativiteit van alle medewerkers in de organisatie, weg van de druk, stress en angst die zo kenmerkend is voor traditioneel leiderschap.

Systeem Geïnspireerd Leiderschap verschaft een krachtig alternatief voor moderne leiders. Het biedt een bewezen en praktische manier van leidinggeven om de collectieve wijsheid in een team of organisatie aan te boren en zo effectief en agile te navigeren in een veranderlijke en kennisintensieve omgeving.

Deze benadering sluit aan bij de groeiende trend van meer collectieve leiderschapsmodellen en realiseert gedeeld leiderschap op alle niveaus van de organisatie. Het biedt een vernieuwende en frisse aanpak die het mogelijk maakt om te leiden in betekenisvolle samenwerking met je omgeving.

Maak gebruik van de kracht van de collectieve wijsheid
Deze aanpak helpt je om gebruik te maken van de collectieve wijsheid van de organisatie. In plaats van oplossingen te forceren die los staan van hun context creëer je met deze manier van leidinggeven een omgeving waarin antwoorden op natuurlijke wijze ontstaan. De synergetische kracht van het systeem helpt je om barrières te overwinnen en de weg vrij te maken voor groei en innovatie.

Luisteren naar de wijsheid van het hele systeem geeft je:
- Duurzame resultaten
- Meer wendbaarheid en vermogen om in te spelen op veranderingen
- Betrokken en empowerde teamleden en een groter gevoel van saamhorigheid
- Minder stress en overweldiging voor iedereen
- Persoonlijk groei en meer zelfvertrouwen
- Een wij-cultuur, gericht op samenwerking

Maak je klaar om te leiden als nooit tevoren: Systeem Geïnspireerd Leiderschap is jouw routekaart voor gezamenlijke groei en verandering, leidend naar succes voor medewerkers, teams én de hele organisatie.

Over de auteur

Frank uit de Weerd (Auteur)

Marita Fridjhon (Auteur)

Marita Fridjhon is geboren in Zuid-Afrika en woonachtig in de VS. Ze heeft een academische achtergrond met diploma’s in medisch en psychiatrisch maatschappelijk werk en gezinssysteemtherapie.
Bekijk alles van Marita Fridjhon

Specificaties

Auteur(s) Frank uit de Weerd, Marita Fridjhon
ISBN 9789462723788
Uitvoering Ebook
Uitgeverij Uitgeverij Thema
Taal Nederlands
Verschijningsdatum 17-04-2023
Aantal bladzijdes 216