Systemisch wijzer (E-book)

kennis uit opstellingen die je iedere dag kunt gebruiken

9789462722804
Praktisch toepasbare systemische werkvormen
Onderwerp: Persoonlijke ontwikkeling, Leiderschap, Trainen & Coachen
  • Praktisch toepasbare systemische werkvormen
  • Een eenvoudig boek voor de geïnteresseerde leek: een soort systemisch werken voor dummies
  • De resultaten van opstellingen zijn bewezen krachtig en blijvend, en zorgen voor een betere organisatie
E-book
EUR 25.00 9789462722804 25,-
  • E-book, direct leverbaar
  • Klanten geven THEMA een 9.4/10

Waar gaat het over?

Je voelt dat er iets niet klopt in je organisatie of team, maar je kunt het niet onder woorden brengen. Dus ga je gewoon door en negeer je de signalen. Signalen vanuit je omgeving of vanuit je lichaam. Jammer, want er valt veel meer te halen uit de systemische wijsheid die je in je hebt.

Praktisch handboek

Bakker en Steeghs schreven het eerste praktische handboek waarin de kennis uit familie en organisatieopstellingen op een heldere en nuchtere manier wordt vertaald naar de werkvloer. Je leest welke drie oerkrachten er werken in de onderstroom van organisaties en teams, zodat je beter begrijpt wat je al voelde maar waar je nog geen woorden voor had.

Signalen serieus nemen

Door je eigen systemische wijsheid ‘aan te zetten’ boor je een nieuwe bron van informatie aan. Je komt op een dieper niveau van ‘weten’, zonder dat je er veel moeite voor hoeft te doen. De oefeningen en opdrachten in het boek helpen je om fijngevoeliger te worden voor signalen die je eerder niet serieus nam.

Het resultaat: minder hard werken!

Door situaties vanuit systemisch perspectief te bekijken, krijg je meer zicht op wat er écht speelt in je team of organisatie. Je creëert nieuwe opties in je handelen en besluiten nemen wordt een stuk makkelijker. Je hoeft minder hard te werken, vooral in situaties die voorheen lastig waren.

Reacties van proeflezers

“Ik dacht altijd dat het systemisch werken heel ingewikkeld en zweverig was. Maar in dit boek wordt het heel helder en nuchter uitgelegd.”

“Volgens mij werk ik veel te hard. na het lezen van dit boek zwem ik niet meer tegen de stroom in.”

Over de auteur

Siets Bakker (Auteur)

Siets Bakker noemt zichzelf ‘organisatie-nerd’. In haar vak als organisatieadviseur zag ze hoe ongelofelijk veel tijd en energie bespaard kon worden met het slimmer inzetten van systemische inzichten. De kennis die ze leerde in haar opleidingen tot familie- en organisatieopsteller voelde als thuiskomen en ze ontwikkelde eigen methoden om die kennis praktischer te maken. Zodat er geen opsteller nodig was om toegang te krijgen, maar iedereen deze kennis zou kunnen gebruiken. In Systemisch wijzer deelt ze de methodes die bewezen in de praktijk werken.
Bekijk alles van Siets Bakker

Leanne Steeghs (Auteur)

Leanne Steeghs is gediplomeerd trainer/coach, familie- en organisatieopsteller en docent bij Trainers Academie.
Bekijk alles van Leanne Steeghs

Specificaties

Auteur(s) Siets Bakker, Leanne Steeghs
ISBN 9789462722804
Uitvoering Ebook
Uitgeverij Uitgeverij Thema
Taal Nederlands
Verschijningsdatum 19-10-2020
Aantal bladzijdes 139