Waarom niet iedereen mij leuk hoeft te vinden (E-book)

de mythe van de lovejunk

9789058715333
De mythe van de Lovejunk.
Onderwerp: Persoonlijke ontwikkeling
  • Nooit meer afhankelijk van de mening van een ander
  • Voor een zelfbewuster en vrijer leven
  • Neem afscheid van jouw innerlijke lovejunk!
E-book
EUR 14.00 9789058715333 14,-
  • E-book, direct leverbaar
  • Klanten geven THEMA een 9.4/10

Waar gaat het over?

Er bestaan een hoop verslavingen, maar verslaving aan de liefde? Ja echt, het bestaat. Het betekent dat je een bijna ziekelijke behoefte hebt aan waardering, vriendschap, liefde, aandacht. De grootste zorg van een liefdesjunk is dat niet iedereen hem fantastisch vindt. Hij raakt van slag als anderen hem niet de beste, mooiste, liefste, aardigste en allerleukste vinden. Als iemand hem niet groet, denkt hij dat hij iets fout gedaan heeft en dat het dus voor altijd en eeuwig mis is tussen hem en die ander.

Behagen en pleasen

Die afhankelijkheid van de waardering van anderen is de grootste kwetsbaarheid van een lovejunk Hij wijdt zijn leven aan het behagen en pleasen van andere mensen, om te voorkomen dat zij hem links laten liggen. Tot vervelens toe, met als gevolg dat mensen juist over hem heen gaan lopen en hij het tegenovergestelde bereikt. 

Ben jij eigenlijk ook te afhankelijk van de waardering van anderen om je prettig en gelukkig te voelen? Waarom niet iedereen mij leuk hoeft te vinden helpt je uit die vicieuze gedragscirkel te komen. Je leert inzien dat het een absurde eis is dat iedereen je leuk en aardig moet vinden. En dat je een heel prettig leven kunt hebben als je deze irrationele gedachte kwijt bent.

Over de auteur

Bert van Dijk (Auteur)

Bert van Dijk is opleider en trainer. Hij werkte 10 jaar als trainer/adviseur bij Schouten & Nelissen en richtte daarna de Leary Academy op.
Bekijk alles van Bert van Dijk

Specificaties

Auteur(s) Bert van Dijk
ISBN 9789058715333
Uitvoering Ebook
Uitgeverij Uitgeverij Thema
Taal Nederlands
Verschijningsdatum 30-04-2009
Aantal bladzijdes 87