Een GRATIS bookazine op de deurmat? meld je aan voor onze nieuwsbrief!
Een GRATIS bookazine op de deurmat? meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Kompasvisie

Potentieelontwikkeling voor mensen en de organisaties waar zij werken
 

boek goudJe hebt Goud gekocht, en waarschijnlijk ook gelezen. Helemaal of delen ervan. Prima. We hopen dat het je geïnspireerd heeft. Dat je anders kijkt naar het ontwikkelen van mensen. Naar de betekenis van waarden en talenten. En het enorme belang van het waarom.
Weten waarom en waartoe je iets doet in je werk, is zoveel belangrijker dan hoe. Want dat hoe en wat verandert snel in deze dynamische tijd. Maar de vraag waarom, die blijft. Die is immers niet afhankelijk van een machine, een softwareproduct of een proces. De vraag waarom komt voort uit een sterk verlangen. Werken vanuit waarom is daarom duurzamer. En levert goud op. Voor mensen. En de organisaties waar zij werken.
 
Het zal je niet verbazen dat wij, Anje-Marijcke van Boxtel, Aveline Dijkman en Sander Trooster, de makers van Goud, vanuit de Kompasvisie blijven werken. Simpelweg omdat we zo ontzettend overtuigd zijn van wat deze visie mensen brengt.
Voor ons stopt het dus niet met het afronden van het boek. Via deze webpagina blijven we het boek aanvullen met ideeën, nieuwe goudzoekers, boeken, films, testjes, en andere dingen die we relevant vinden. En omdat we er ook van overtuigd zijn dat wij niet de enigen zijn met goede ideeën vinden we het ontzettend leuk als jij ook met aanvullingen komt. We nodigen je dan ook van harte uit je vragen, ideeën, opdrachten etc. met ons te delen. Mail ze naar info@thema.nl en wij pakken ze op.  

 

MEER INSPIRATIE


WERKBELEVINGSSCAN
De werkbelevingsscan waar op blz. 148 in Goud naar wordt verwezen is helaas niet meer in gebruik.

LEADERSHIP CIRCLE PROFILE
De Leadership Circle Profile is een Engelstalig 360-graden feedbackinstrument voor leidinggevenden.

LINKEDIN GROEP
GOUD - Een inspirerend ontmoetingsplatform voor wie het boek Goud gelezen heeft of gaat lezen.

BOEKEN
Krachtgericht coachen van Fred Korthagen en Ellen Nuijten

ARTIKELEN
De Kompasvisie: Ambitie en talent als motor voor verandering

FILMS
Ook films bieden inspiratie: de Amerikaanse drama/komediefilm The Bucket List met Jack Nicholson en Morgan Freeman is een gewone amusementsfilm. Toch kun je daar ook met ‘kompasvisie-ogen’ naar kijken.
Welke ambities zie je terug in de film? Welke waarden? Welke talenten om die waarden te leven? En welke belemmeringen spelen daarbij?

G21ob4" width="560">

Weet je nog andere filmpjes, boeken die een link hebben met Goud? Deel die met ons als je wilt via info@thema.nl.
 

GOUDZOEKERS


Er zijn nooit genoeg oefeningen om goud te delven, om waarden en talenten bij anderen te (laten) ontdekken. Het kan bijna niet anders of jij hebt ook van dit soort prachtige oefeningen. In het boek hebben we immers slechts een aanzet gedaan. Leuk om samen een hele schatkist aan oefeningen te vullen, toch? Stuur ze naar info@thema.nl. Dan zetten wij ze op deze site.

OPDRACHT 1. BUCKET LIST
Of je nou wel of niet naar de film The Bucket List (zie de filmtips) hebt gekeken: stel je eigen bucket list samen. Wat wil je in elk geval nog gedaan hebben in je leven? Welke waarden destilleer je daaruit? Lééf je die nu ook al?

OPDRACHT 2. TA-DA LIST
opdracht ta da list boek goud