Positieve intelligentie

Herken je dit? Je probeert jezelf te verbeteren, maar valt snel weer terug in oude gewoontes.😣
Hoe kan dit precies? En waarom blijven knagende angsten en onzekerheden toch steeds weer de kop op steken?
Het antwoord is: sabotage. 
In iedereen schuilen allerlei verborgen saboteurs.
Met de New York Times bestseller Positieve intelligentie leer je hoe je je innerlijke saboteurs verzwakt en motivators versterkt.


Positieve intelligentie - de Podcast
Gekoppeld aan het boek brengen we een podcast uit. In deze afleveringen delen we inzichten uit verschillende hoofdstukken van dit boek. Nienke Verhoeven gaat in deze eerste drie afleveringen in gesprek met Anke Baak, naast directielid bij Schouten & Nelissen is zij consultant en gecertificeerd co-active én PQ coach.


 

Welke saboteurs schuilen in jou?

saboteurs gifje

Om je saboteurs te kunnen verzwakken helpt het om inzicht te hebben welke saboteurs bij jou de overhand hebben. Zo kun je ze herkennen, benoemen en observeren. En door ze zichtbaar te maken verliezen ze steeds meer aan kracht. Doe hier de test (Engelstalig) en ontdek jouw grootste saboteurs. 
 

Wat is jouw mentale fitheid?

PQ staat voor Positive Intelligence Quotient.
Je PQ is je positieve-intelligentiescore, uitgedrukt in een percentage van 0 tot 100. Het is het percentage van de tijd dat je brein als je vriend fungeert in plaats van als je vijand; of, met andere woorden, het percentage van de tijd dat je brein je helpt in plaats van saboteert. Een PQ van 75 betekent bijvoorbeeld dat je brein ongeveer 75 procent van de tijd behulpzaam is en ongeveer 25 procent van de tijd saboteert. De momenten waarop je brein in de neutrale stand staat, tellen we niet mee.
 
Uit onderzoek blijkt dat een PQ-score van 75 een cruciaal kantelpunt is. Boven die score weet je brein je meestal te inspireren, eronder word je voortdurend door je innerlijke dynamiek naar beneden gehaald. Van alle individuen en teams scoort 80 procent lager dan dit cruciale PQ-kantelpunt. Dat is de reden waarom die 80 procent minder succes en geluk ervaart dan mogelijk is. Bereken hier je eigen PQ-score of dat van je team.

Wat levert het boek je op?

→ Inzicht in jouw verborgen innerlijke vijand en hoe je jouw saboteurs herkent.
→ Jouw eigen positieve-intelligentiescore (PI-score).
→ Munitie om je saboteur(s) te verzwakken en je motivator(s) te versterken.
→ Technieken om de ‘spieren’ van je brein te ontwikkelen en zo je ware mentale kracht te benutten.
Positieve intelligentie boek