Een GRATIS bookazine op de deurmat? meld je aan voor onze nieuwsbrief!
Een GRATIS bookazine op de deurmat? meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Positieve intelligentie

Positieve intelligentie: introductie

Je probeert jezelf te verbeteren, maar valt snel weer terug in oude gewoontes. 😣 Herken je dit? En hoe kan dit precies? En waarom blijven knagende angsten en onzekerheden toch steeds weer de kop op steken? Het antwoord is: sabotage. In iedereen schuilen allerlei verborgen saboteurs. Met de New York Times bestseller Positieve intelligentie leer je hoe je je innerlijke saboteurs verzwakt en motivators versterkt. Wat levert het boek je op: → Inzicht in jouw verborgen innerlijke vijand en hoe je jouw saboteurs herkent. → Jouw eigen positieve-intelligentiescore (PI-score). → Munitie om je saboteur(s) te verzwakken en je motivator(s) te versterken. → Technieken om de ‘spieren’ van je brein te ontwikkelen en zo je ware mentale kracht te benutten.
Positieve intelligentie boek

Positieve Intelligentie Podcast

In deze podcast-reeks delen we inzichten uit het boek Positieve Intelligentie, een methode ontwikkeld door Shirzad Chamine. Hij beschrijft in zijn boek hoe je de hoogte van je positieve intelligentie kunt meten: je PQ Score. Én hoe je deze score vervolgens kunt verbeteren. Want met positieve intelligentie vergroot je je geluksgevoel én presteer je beter. 
 
Presentatie Nienke Verhoeven.
Gasten Anke Baak, bestuurslid en adviseur bij Schouten & Nelissen en gecertificeerd PQ Coach.
Marcel Thierry, Lead Consultant bij Schouten & Nelissen en gecertificeerd PQ Coach.
Productie De Podcast Producent.
 

Welke saboteurs schuilen in jou? Doe de test.

saboteurs gifje

Om je saboteurs te kunnen verzwakken helpt het om inzicht te hebben
welke saboteurs bij jou de overhand hebben.
Zo kun je ze herkennen, benoemen en observeren.
En door ze zichtbaar te maken verliezen ze steeds meer aan kracht. 
Doe hier de test (Engelstalig) en ontdek jouw grootste saboteurs. 

Wat is jouw mentale fitheid? Test je PQ-score.

PQ staat voor Positive Intelligence Quotient.
Je PQ is je positieve-intelligentiescore, uitgedrukt in een percentage van 0 tot 100. Het is het percentage van de tijd dat je brein als je vriend fungeert in plaats van als je vijand; dus de tijd dat je brein je helpt in plaats van saboteert. Een PQ van 75 betekent bijvoorbeeld dat je brein ongeveer 75 procent van de tijd behulpzaam is en ongeveer 25 procent van de tijd saboteert. De momenten waarop je brein in de neutrale stand staat, tellen we niet mee.
 
Uit onderzoek blijkt dat een PQ-score van 75 een cruciaal kantelpunt is.
Boven die score weet je brein je meestal te inspireren, eronder word je voortdurend door je innerlijke dynamiek naar beneden gehaald. Van alle individuen en teams scoort 80 procent lager dan dit cruciale PQ-kantelpunt. Dat is de reden waarom die 80 procent minder succes en geluk ervaart dan mogelijk is. 
Bereken hier je eigen PQ-score of dat van je team.