• Op werkdagen vr 23.00 uur besteld, morgen in huis
 • Gratis verzending boven 20,-

101 Presentatietips

Onderwerp: Communicatie
5 1 5
 • Krijg meer controle over jezelf, je verhaal en je publiek
 • Niet alleen iets vertellen, ook met je presentatie iets bereiken bij je publiek
 • Gebaseerd op wetenschappelijke theorien en psychologische inzichten
18,95
 • Vr 23.00 besteld, morgen in huis
 • Gratis verzending boven 20,-

Samenvatting

Als je iets te vertellen hebt, wil je dat je publiek echt hoort wat je zegt en op de een of andere manier iets doet met je verhaal. Luisteren alleen is niet genoeg. Je wilt bijvoorbeeld dat je publiek enthousiast wordt, dat je luisteraars hun handelen onder de loep nemen of dat ze tot actie overgaan. Je wilt niet alleen iets vertellen, je wilt iets bereiken.

Presenteren is een uitvoerende kunst. Om die onder de knie te krijgen, is veel doen een noodzakelijke voorwaarde. Met deze 101 Presentatietips kun je bij iedere gelegenheid je presentatie opnieuw verbeteren. De praktische suggesties stimuleren je om je argumenten beter te verwoorden, jezelf als echte autoriteit neer te zetten en ervoor te zorgen dat jij beter weet hoe je je publiek kunt raken. Zoals Aristoteles zou zeggen: ‘je verbetert de logos, ethos en pathos van je betoog.’ Je kunt meteen aan de slag en ervaart direct effect in de praktijk. Iedere tip is voorzien van een beknopte uitleg, gebaseerd op de Retorica van Aristoteles, wetenschappelijke theorieën, psychologische inzichten en de ervaring van de makers.

Welluidend presenteren is niet in één dag te leren. Wel wordt het steeds makkelijker en worden je presentaties effectiever als je gestructureerd kleine veranderingen aanbrengt aan datgene wat je al gewoon bent te doen. Zo krijg je stap voor stap meer controle over jezelf, je publiek en je verhaal. Bepaal zelf hoe je gehoord wilt worden, zeker als je iets te vertellen hebt.

Over de auteur

Claudine Hogenboom

​Claudine Hogenboom is business storyteller en filosoof.
Bekijk alles van Claudine Hogenboom

Mark van der Zwan

Mark van der Zwan is zowel bedrijfskundig ingenieur als theatermaker en trainingsacteur. Samen met Claudine Hogenboom vormt hij de Presentatiepartners. 
Bekijk alles van Mark van der Zwan

Reviews

Schrijf zelf een review
5 1 5

Verfrissend en opfrissend

|
Een doosje met 101 presentatietips voor iemand die gewend is te presenteren en die ook nog eens presentatietrainer is, pfff das toch niet nodig!? Maar het was echt leuk, fijn en nuttig! Tips die ik echt moeilijk vond, maar zeer verfrissend (vertel je verhaal vanuit het perspectief van Mr. Bean). Opfrissende tips waarvan ik eigenlijk wel weet dat ik ze kan gebruiken maar die ik in de loop der tijd uit gemakzucht achterwege heb gelaten (verweef het persoonlijke met het professionele). En tips die me om die ene valkuil leiden zodat ik er niet zoals gewoonlijk intrap (richt je op de twijfelaars in plaats van op de tegenstanders). Zeer de moeite waard, voor zowel de beginnende als de ervaren presentator. ...
Lees meer
5 1 5

Toegankelijk en doeltreffend

|
Wat een toegankelijke en doeltreffende tips!
Doordat er met losse kaartjes gewerkt wordt, zijn de tips behapbaar en goed te personaliseren per persoon.

In onze praktijk voor stemtherapie zien wij geregeld mensen die opzoek zijn naar presentatietips, en met behulp van deze kaartjes kunnen wij op individueel niveau kiezen wat bij welke spreker van toepassing is!
We hebben inmiddels met 4 therapeuten met deze kaartjes gewerkt en we zijn unaniem enthousiast.

Wat fijn is; door deze kaartjes krijgen ook wij als therapeut/trainer/coach extra input die we direct kunnen gebruiken in onze behandeling. Zeker een aanrader...
Lees meer
5 1 5

TOP presentatietips!

|
Wat een mooi en kleurrijk pakketje kwam er binnen! Daar word je al enthousiast van! De tips zijn praktisch, helder en meteen te gebruiken. Wanneer je net gaat beginnen aan presenteren of wanneer je nog wat puntjes op de 'i' wilt zetten.. in alle gevallen een aanrader!
5 1 5

praktisch, toegankelijk, mooi vormgegeven en perfect bruikbaar

|
Prachtige kaartenset, met een veelheid aan presentatietips voor iedereen die wel eens een presentatie moet geven. 101 kaartjes met aan de voorkant een praktische tip, en aan de achterkant een uitgebreidere uitleg, met vaak een link naar de Retorica van Aristoteles.

De onderverdeling van de tips in 8 thema's maakt dat er voor elke spreker en voor elke presentatie wel een goede tip bij zit. Ik verheug me er nu al op om morgen bij mijn presentatie een van de kaartjes te trekken en de tip meteen toe te passen!

Thema's: -zet jezelf voor het blok,
-visuele en andere ondersteuning,
-spreektechniek en non-verbale signalen,
-mentale voorbereiding,
-focus op je publiek,
-vormgeving van je presentatie,
-verleidingskunsten,
-focus op de kern van je verhaal.

...
Lees meer
5 1 5

Inspirerend!

|
Handige set presentatietips. Pak er gewoon een kaart uit en laat je inspireren door de tip in je volgende eigen microverhaal. Of gebruik ze om de verhalenvertellers die je coacht te helpen!
5 1 5

Praktisch presentatietips

|
Mooie kaartenset met praktische tips. Niet alleen voor de minder ervaren sprekers, ook wanneer je dagelijks een groep aanspreekt vind je waardevolle tips. Goede suggesties om de kaarten samen met collega's te gebruiken bij het verbeteren van presentatievaardigheden. En als je denkt; hoe zat het ook al weer met Aristoteles en retoriek, en wat heeft dat met presenteren te maken? Het wordt je weer duidelijk bij het gebruik van de kaarten. Al met al erg leerzaam....
Lees meer

Specificaties

 • Auteur(s)Claudine Hogenboom, Mark van der Zwan
 • ISBN9789462722507
 • UitvoeringKaartspellen
 • Gewicht295 gr
 • TaalNederlands
 • Verschijningsdatum08-10-2020
 • Afmetingen154 mm x 108 mm x 29 mm
 • UitgeverijUitgeverij Thema
 • Aantal bladzijdes101
Copyright 2021 - Sitemap - Cookie instellingen
Wil jij iedere maand geïnspireerd worden?
Meld je aan voor onze nieuwsbrief 'voer voor verdieping' en ontvang iedere maand blogs, tips over nieuwe producten, informatie over relevante workshops of interessante aanbiedingen.

Ja, insipireer mij