Een GRATIS bookazine op de deurmat? meld je aan voor onze nieuwsbrief!
Een GRATIS bookazine op de deurmat? meld je aan voor onze nieuwsbrief!
Persoonlijke ontwikkeling
Blogs, interviews en meer
Terug naar het overzicht

ACT

Iedereen is wel eens boos. Korte lontjes en lange tenen komen in de beste families voor. Gelukkig is het meestal zo weer over. Anders wordt het als mensen vastzitten in boosheid vanuit pijn, omdat ze zich gekwetst voelen. Boosheid vanuit angst, of boosheid bij het zien of ervaren van onrecht.

 
ACT
ACT (Acceptance and Commitment Therapy) is een andere manier om met woede om te gaan.

Deze nieuwe vorm van cognitieve gedragstherapie laat zien dat het mogelijk is om anders te reageren op de dingen die je boosheid opwekken en op de woedegevoelens zelf.

ACT is gebaseerd op moderne leertheorie, klinische praktijk, en op oude wijsheden uit het Oosten zoals het Boeddhisme en de Japanse Morita-therapie.

ACT integreert de beste aspecten uit de meest uiteenlopende psychotherapeutische stromingen zoals de psychoanalyse, de klassieke gedragstherapie, de Rogeriaanse therapie, de Gestalttherapie en vele anderen.

Gijs Jansen is psycholoog en docent aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Hij geeft in zijn praktijk trainingen en workshops op basis van de ACT. Bij Thema verschenen van Gijs Jansen o.a. de boeken  Time to ACT , Leef, Laat los en Denk wat je wilt, doe wat je droomt en Vrij zijn kun je leren.
Vond je dit interessant? Wellicht is dit dan iets voor jou: