Een GRATIS bookazine op de deurmat? meld je aan voor onze nieuwsbrief!
Een GRATIS bookazine op de deurmat? meld je aan voor onze nieuwsbrief!
Persoonlijke ontwikkeling
Blogs, interviews en meer
Terug naar het overzicht

Bereiken wat je wil met de roos van Leary

Een interactiemodel om te bereiken wat je wilt. We communiceren wat af op een dag. Toch zijn we daarin niet zo goed als we soms denken. Want er ontstaan talloze misverstanden en conflicten omdat we de ander verkeerd benaderen of verkeerd begrijpen. Dit kunnen we voorkomen door beter na te denken over het communicatieproces. De Roos van Leary is daar een praktisch hulpmiddel voor. In het boek vertelt Bert van Dijk over gedrag en de Roos van Leary.
Bereiken wat je wil met de roos van Leary
De Roos van Leary is in de jaren vijftig ontwikkeld door de Amerikaanse psycholoog Timothy Leary. Hij liet zich bij dat model inspireren door een windroos. De kracht van dit model is zijn eenvoud. Het geeft je inzicht in interactiepatronen, op zo’n manier, dat je bijna zeker weet hoe de ander zal reageren als je een bepaalde 'rol' speelt. Daardoor zul je je doelen beter kunnen bereiken.

We komen allemaal wel mensen tegen waar het niet echt mee klikt of waar we grote moeite mee hebben maar waar we wel iets mee moeten: overleggen, samenwerken, naast wonen. We ergeren ons aan hun gedrag, verbazen ons over hun manier van reageren of we lijken eindeloos langs elkaar heen te praten.
Vermoeiend en soms ook frustrerend. Dit boek geeft je de raad die je nodig hebt om met het meest lastige gedrag om te gaan.

Aan de hand van een team van acht mensen laat Bert van Dijk, dé expert op het gebied van interactie, stap voor stap zien hoe je de samenwerking met anderen kunt verbeteren door je eigen gedrag te veranderen. Want het beïnvloeden van anderen begint altijd bij jezelf. En dat is lang zo moeilijk niet als je wellicht denkt: met een gezonde dosis zelfkennis, oprechte belangstelling voor anderen en dit boek kom je een heel eind.
Sterker nog: dit boek verandert je leven behoorlijk: je hebt veel minder last van anderen en leeft dus relaxter dan ooit.

Ons gedrag (actie) heeft onmiddellijk invloed op het gedrag van een ander (reactie). Dat gegeven kun je op een heel praktische manier gebruiken om invloed uit te oefenen op de communicatie tussen jou en een ander (de interactie).

Met behulp van een zeer krachtig instrument, 'de Roos van Leary', kun je je gedrag constructief inzetten en het gedrag van anderen beïnvloeden. Wil je harmonieuzer en productiever omgaan met je omgeving? Gebruik dan Actie is reactie. Deze waaier die vol staat met praktische en heel toepasbare instructies die direct al je invloed vergroten