Een GRATIS bookazine op de deurmat? meld je aan voor onze nieuwsbrief!
Een GRATIS bookazine op de deurmat? meld je aan voor onze nieuwsbrief!
Persoonlijke ontwikkeling
Blogs, interviews en meer
Terug naar het overzicht

Sta je op het zoveelste kruispunt? Zo vind je de weg die écht bij jou past.

Waarschijnlijk kent iedereen het: het gevoel dat er meer uit het leven en werk te halen is dan je nu doet. Je kunt dat gevoel accepteren, maar je kunt ook besluiten er wat mee te doen. Met Lopen doe je zelf kun je meteen aan de slag. In dit unieke boek vind je inspiratie en concrete handvatten om het beste uit jezelf naar boven te halen en te ontdekken wie je nu werkelijk bent en wat je écht wilt. Welke afslag je ook neemt, het is aan jou.
Sta je op het zoveelste kruispunt? Zo vind je de weg die écht bij jou past.
Lopen hoort bij de menselijke natuur. Wandelen brengt je in contact met de aarde, het brengt rust en stimuleert je om je bewust te zijn van het hier en nu. De zintuigen worden aangescherpt en je kijkt met een andere blik naar de wereld en naar jezelf. Dit gegeven inspireerde Ineke van den Berg en Arianne van Galen tot het schrijven van Lopen doe je zelf. Een verhaal over een zoektocht naar persoonlijke kracht en passie.

De auteurs gebruiken lopen en 'op pad gaan' als metafoor van het levenspad. Ze laten je op een bijzondere manier ervaren hoe je balans aanbrengt tussen hoofd, hart en lichaam. Deze balans biedt je inzicht in jezelf en meer vrijheid om keuzes te maken. Je leert hoe je op de kruispunten in je leven kunt kiezen voor de weg die bij jou past. In de tijd dat ze het boek schreven, liepen Arianne en Ineke zelf Het Pieterpad. Al wandelend spraken ze over levens en loopbaanvragen, deden ze oefeningen, en interviewden ze andere Pieterpad-lopers. Hun ervaringen verwerkten ze in dit boek.
 

Lopen doe je zelf


Sinds de eerste druk van Lopen doe je zelf zijn er duizenden exemplaren van het boek verkocht. Ineke en Arianne hebben in die jaren al weer 'heel wat kilometers gelopen'. Zowel in hun persoonlijke als hun professionele leven.
'Lopen doe je zelf betekent voor ons: je levensloopbaan sturen vanuit persoonlijke kracht. Die kracht komt vrij als je je afstemt op je wensen en verlangens, je competenties, je waarden, je identiteit en je missie. We zien het leven als een pad dat zich voor je uitrolt en waar jij op wandelt. Natuurlijk loop je je pad niet alleen, maar niemand kan de verantwoordelijkheid voor jouw pad overnemen. De weg vinden, keuzes maken en de weg lopen: dat doe je zelf.'
 

Met de voeten op de grond kijken naar de sterren.


Het boek is voor iedereen die met een vraag over werk en leven rondloopt. En wie doet dat niet? Voor iedereen dus die iets wil veranderen in zijn of haar leven. Meer balans in werk en privé, een andere baan, meer kracht in relaties, meer zelfinzicht.

Een lezer noemde het ‘een hart onder de riem boek'. Een boek dat je doet geloven dat je het ook echt zelf kan: keuzes maken en veranderingen aanbrengen. Het boek neemt je mee op pad en laat je stapsgewijs een proces doorlopen om je persoonlijke kracht te (her-)vinden en tot nieuwe keuzes te komen. Elk hoofdstuk gaat over een herkenbaar thema in een proces van veranderen, van 'wat wil ik eigenlijk?' via 'wat vind ik belangrijk in leven en werk?' tot 'hoe realiseer ik mijn wensen en blijf ik op koers?'

De auteurs hebben zich laten inspireren door o.a. de Zijnsoriëntatie van Knibbe, Covey en zijn Zeven eigenschappen van effectief leiderschap, het model van de logische niveaus van Bateson en het model van de creatiespiraal van Marinus Knoope. Lopen doe je zelf is dan ook een combinatie van praktische tips met een spirituele benadering, aangevuld met persoonlijke en herkenbare verhalen.

Het zet je in beweging, gaan voor wat je écht wilt en daarbij je talenten optimaal benutten. Door dicht bij jezelf en in je persoonlijke kracht te blijven, goed voor jezelf zorgen en jezelf niet op te jagen in deze complexe en dynamische wereld. 
Vond je dit interessant? Wellicht is dit dan iets voor jou: