Een GRATIS bookazine op de deurmat? meld je aan voor onze nieuwsbrief!
Een GRATIS bookazine op de deurmat? meld je aan voor onze nieuwsbrief!
Persoonlijke ontwikkeling
Blogs, interviews en meer
Terug naar het overzicht

Top 3 boeken over persoonlijke ontwikkeling

Cadeautip van.. Femke Kamps!

Dit boekenlijstje is de strenge -doch liefdevolle- schop onder de kont voor elke twintiger in je leven. De twintiger die worstelt met zichzelf en de hoge verwachtingen vanuit de maatschappij. De twintiger die allesbehalve zielig is of gevonden wil worden, maar op zoek is naar een beetje houvast in zijn of haar leven … En misschien ook wel op zoek is naar zichzelf. Dit lijstje biedt (h)erkenning, humor en houvast. 

 

Top 3 boeken over persoonlijke ontwikkeling

Top 1: Fuck the quarterlife crisis – Femke Kamps

Je eigen boek op één zetten – dat is nogal een gewaagde zet. Eén van de onzekere gedachtes die me meteen besluipt: wat gaat een ander hiervan vinden? Gelukkig kan ik dit soort twijfels vandaag de dag goed voor mezelf afschudden. Al was hier wel een quarterlife crisis voor nodig. Nog steeds zie ik veel twijfelende twintigers om me heen. Versterkt door de onzekere arbeidsmarkt, overhitte huizenmarkt en een overvloed aan online vergelijkingsmateriaal. In Fuck the quarterlife crisis gaat mijn twintigjarige ik op zoek naar antwoorden op moeilijke vraagstukken en uitdagingen waar twintigers mee worden geconfronteerd. Inzichten van verschillende experts, coaches, wetenschappers en ervaringsdeskundigen vullen mijn eigen verhaal aan. Want: waarom lijkt het alsof anderen hun shit op orde hebben terwijl jij het niet eens voor elkaar krijgt om je bh bij je onderbroek te matchen?

 

Top 2. En nu ik

Dat ik mijn eigen boek op nummer één durf te zetten, laat zien dat het mijn assertiviteit wel goed zit. Toch ben ik niet mijn eigen onverschrokken, grootste cheerleader in elke situatie. Je wil een leuk mens gevonden worden én je eigen grenzen bewaken. Hoe doe je dat? De waaier ‘En nu ik’ is een minicursus assertiviteit voor mensen die zichzelf meer op de voorgrond willen zetten, zonder daarbij de ander uit het oog te verliezen. De waaier bestaat uit checklists waarin je kunt lezen hoe het zit met je rechten, wat je tegen negatieve gedachten kunt doen, hoe je omgaat met kritiek en complimenten leert ontvangen.

 

Top 3. Eerste hulp bij tegenzin
Ik zou je graag willen vertellen dat ik elke dag enthousiast uit bed spring, bevlogen elke mail in mijn inbox beantwoord en fluitend mijn huis stofzuig. De realiteit weet als geen ander dat deze perfectie versie niet bestaat en er momenten zijn dat ik simpelweg geen zin heb om ook maar iets te doen. Het boek ‘Eerst hulp bij tegenzin’ is voor mensen die het leuk vinden om zich te verwonderen over hun eigen gedrag en iets aan hun tegenzin willen doen. In dit boek ontdek je waar je allemaal tegenzin van krijgt, hoe dat komt en wat je kunt doen om het te verminderen.

 

Over Femke Kamps: Hallo daar! Ik ben Femke Kamps, een échte millennial (lees: geboortejaar 1991 en een liefde voor avocado toast) en ik ben sinds 2015 werkzaam als freelance content creator en coördinator. Ik bedenk, creëer én bewaak de online contentstrategie voor uiteenlopende bedrijven en organisaties. Daarnaast tik ik met regelmaat een vlot stuk of interview voor diverse mgazines. Ik woon met mijn man Roy, zoon Flinn en kat Wikkie in Rosmalen en zet mijn zachte G graag in om nigiri (want: verslaafd aan sushi) te bestellen.

Vond je dit interessant? Wellicht is dit dan iets voor jou: