Een GRATIS bookazine op de deurmat? meld je aan voor onze nieuwsbrief!
Een GRATIS bookazine op de deurmat? meld je aan voor onze nieuwsbrief!
Motivatie & Inspiratie
Blogs, interviews en meer
Terug naar het overzicht

Geef aandacht cadeau, ook zónder Valentijn

Lekker in je eentje (of samen, lekker warm!) wegkruipen onder een dekentje met een kop thee en een goed boek. Of juist gezellige quality time aan de keukentafel doordat je met je gezin of huisgenoten een leuk spel speelt. Even offline en tijd en exclusieve aandacht voor jezelf en elkaar. Dat gun je toch iedereen? Met deze boeken en spellen geef je je dierbaren een waardevol en persoonlijk cadeau.

Geef aandacht cadeau, ook zónder Valentijn

Misschien zit er al een piepklein beetje voorjaar in de lucht? Die stralende zon doet in ieder geval veel goeds voor mijn humeur. De eerste sneeuwklokjes zijn er alweer, en het eerste lammetje kan niet lang meer op zich laten wachten. Bijna lente! En… Valentijnsdag. Persoonlijk heb ik niet zoveel met de commerciële kaartjes-en-bloemen-dwang. Het voelt voor mij al snel overdreven sentimenteel of cliché. Maar het uiten van waardering doe ik te weinig, als ik eerlijk ben. Dus eigenlijk is het wél een goed moment om weer eens even stil te staan bij de mensen die je leven een beetje mooier maken. En wat doe je dan? Een fijn persoonlijk cadeautje uitzoeken. Geen clichés, wél liefde.

 

Tijd voor je relatie(s)

En dan liefst wel een cadeau met inhoud. Het bijzondere van een boek of spel geven is dat je er echte aandacht mee geeft. Zo’n cadeautje dat zegt: ik zie je, ik begrijp wat er bij jou speelt en ik ben er voor je. Ik wil jou helpen je weg te vinden door het leven en je te ontwikkelen, zoals jij mij ook helpt. Cadeautip nodig? Hier staat een kleine selectie klaar.

 

Voor je eigen allerliefste is natuurlijk het Tijd voor je Relatiespel. Ook als het uitstekend met jullie gaat zorgt dit kaartspel voor intieme gesprekken en verhelderende inzichten over jullie relatie. Ook gezellig voor onder dat dekentje op de bank! En er is 103 Losbrekers voor meer plezier thuis, voor mijn collega met het superdrukke gezin. Een kleine portie fun, verwondering en ontspanning, daar knapt echt ieder gezin van op. Verboden voor ouders is voor mijn jongste dochter, omdat leren leven helaas nog steeds geen schoolvak is en ze wel een steuntje in de rug kan gebruiken. Burn on! is voor een vriendin die ik de laatste tijd steeds gestrester zie worden. Ik hoop dat ze een manier vind om overeind te blijven en gun haar echt een beetje hulp daarbij. En tenslotte het Familiespel. Dit gezellige spel zorgt voor mooie gesprekken aan de keukentafel. Tenminste, dat deed het zeker toen ik de proefversie thuis testte op mijn eigen gezin. Dat gun ik iedereen bij wie de gesprekken na het eten niet verder komen dan keiharde onderhandelingen over huiswerk en keukenbeurten. Met dit spel maak je echt contact en gaat het gesprek je gegarandeerd een heel nieuwe kant op. Ook trouwens een leuke tip voor in je voorjaarsvakantie, zo’n compact spelletje mee.           

 

Nog niet het juiste gevonden? Neus lekker even verder in onze webwinkel, waarin je voor iedereen wel iets kunt vinden dat jouw persoonlijke boodschap vertelt. Time to spread the love!

 

- Dit blog is geschreven door Joke Carlier, Directeur | Uitgever bij Uitgeverij THEMA

Vond je dit interessant? Wellicht is dit dan iets voor jou:
Nog meer verdieping:
Zo geef jij je relatie een boost!
Zo geef jij je relatie een boost!
Hoe staat het met jouw relatie? Wees eens eerlijk naar jezelf en naar je partner. Is je relatie eigenlijk een soort van gewoonte geworden?
Lees meer