Een GRATIS bookazine op de deurmat? meld je aan voor onze nieuwsbrief!
Een GRATIS bookazine op de deurmat? meld je aan voor onze nieuwsbrief!
Motivatie & Inspiratie
Blogs, interviews en meer
Terug naar het overzicht

Verwonderen: kijk af van een kind

Jonge kinderen tonen van nature nieuwsgierigheid naar wat er om hen heen gebeurt. Voortdurend zijn ze bezig met het ontrafelen van de mysteries van de wereld om hen heen. Waarom? Hoe werkt dat? Wat is dat? Hoe noem je dat? Wat is dit? Dit zijn enkele van de vragen die peuters stellen wanneer ze kennismaken met iets nieuws.  Die oprechte verwondering en nieuwsgierigheid, dat zijn superkrachten waar wij als volwassenen nog veel van kunnen opsteken!

Verwonderen: kijk af van een kind

In een wereld vol routine en deadlines lijken deze eigenschappen misschien verloren te gaan, maar niets is minder waar. Juist verwondering en nieuwsgierigheid vormen de brandstof voor persoonlijke en professionele ontwikkeling. Ze bieden een frisse kijk op het leven, stimuleren innovatie en leiderschap, en brengen een element van speelsheid in onze volwassen wereld.

 

Om jouw verwondering te blijven stimuleren, geven we je een top 5 van producten die je inspireren om de wereld te beschouwen als jouw speelplein vol met nieuwe uitdagingen en leermomenten.

 

Top 5 verwonderproducten op een rij: 

1.            Het verwonderspel: Een kaartenset ontworpen om goede gesprekken te bevorderen door middel van doordachte vragen. Ideaal voor het onderzoeken, begrijpen en versterken van positieve aspecten in diverse situaties, zowel op professioneel als persoonlijk vlak.

 

2.            Pleidooi voor nieuwsgierigheid op het werk door Stefaan van Hooydonk: Dit boek benadrukt het belang van nieuwsgierigheid in onze professionele omgeving, waar het de sleutel is tot groei en succes. Een pleidooi voor het cultiveren van een nieuwsgierige mindset op de werkplek.

 

3.             Het Boomhutgevoel door Petra Kuipers: Net zoals een kind dat een boomhut ontdekt, roept het de nieuwsgierigheid op om nieuwe perspectieven te verkennen en avontuur te omarmen. In Het boomhutgevoel laat Kuipers zien hoe je een volwassen versie van diezelfde positieve energie creëert in een team.

 

4.             Het grote verwonderboek voor managers door Elleke van Gelder: Geschreven voor iedereen die met een andere blik wil kijken naar verandering, ontwikkeling en vernieuwing in organisaties. Voor iedereen die gelooft dat nieuwsgierigheid en verwondering nodig zijn om ons potentieel nog verder te benutten. Voor iedereen die het lef heeft om het ook echt anders te doen, zelfs als het ontzettend oncomfortabel en onwijs spannend is.

 

5.             De kunst van het waarnemen door Rob Walker: Een boek dat aanmoedigt om de kunst van het waarnemen te omarmen, wat hand in hand gaat met verwondering en nieuwsgierigheid. Het nodigt uit tot bewustzijn en een diepere waardering voor de wereld om ons heen.

 

Deze top 5 is de ideale reminder dat dat verwondering en nieuwsgierigheid geen luxe is, maar essentieel voor het openen van kleine en grote deuren. 

Vond je dit interessant? Wellicht is dit dan iets voor jou: