• Vóór 23.00u besteld, morgen in huis
28,-

Pleidooi voor nieuwsgierigheid op het werk

Laat mensen en organisaties excelleren

9789462723672
4.8181818181818 1 22 5
22 Recensie(s)

Bewust nieuwsgierig zijn is een voorwaarde om te kunnen overleven in tijden van verandering, voor mensen én voor organisaties. Ondek hoe je werknemers en hun omgeving nieuwsgieriger laat worden.

Onderwerp: Leiderschap, Teams & Samenwerken, Inspiratie & Motivatie
  • van de oprichter van het Global Curiosity Institute
  • vertaling van de succesvolle Engelse versie
  • praktische wegwijzer om je organisatie en mensen nieuwsgierig en innovatief te maken
Gratis verzending
EUR 28.00 9789462723672 28,-
  • Vóór 23.00u besteld, morgen in huis
  • Klanten geven THEMA een 9.4/10

Waar gaat het over?

Wist je dat maar 24 procent van de werknemers zegt zich regelmatig nieuwsgierig te voelen?

Bewust nieuwsgierig zijn is een voorwaarde om te kunnen overleven in tijden van verandering. Maar het is een misvatting dat nieuwsgierigheid van nature in elke redelijk gezonde werkomgeving voorkomt. In werkelijkheid zijn nieuwsgierige werkomgevingen zeldzaam; ze ontstaan alleen als je daar doelgericht en consequent naar streeft. Dat is de moeite waard, want het zijn de nieuwsgierigen die je organisatie vooruit helpen, en die hebben nieuwsgierige werkplekken nodig om echt tot bloei te komen.

Pleidooi voor nieuwsgierigheid op het werk is een leidraad voor iedereen die wil weten wat je kunt doen om nieuwsgierigheid te bevorderen. Of je je nu bezighoudt met operations, innovatie, HR, leren en ontwikkeling, marketing of strategie, dit boek biedt je inspiratie. Je vindt er verhalen van leiders, teams en complete organisaties die nieuwsgierigheid hebben omarmd en je ontdekt:
• Hoe je zelf je intentionele nieuwsgierigheid kunt trainen en verbeteren
• Hoe je omgevingsfactoren die nieuwsgierigheid tegenwerken kunt overwinnen
• Hoe organisaties hun leiders en werknemers kunnen ondersteunen om nieuwsgierigheid in hun cultuur, processen en werkwijze te verankeren.
• Best practices van professionals en bedrijven die hierin voorop lopen.

 

Wat anderen zeggen over het boek Pleidooi voor nieuwsgierigheid op het werk

"Wow, verplichte kost voor iedereen die relevant wil blijven en op een nederige manier nieuwsgierig is naar nieuwe horizonten. Voor mij is dit een bemoedigend manifest vol herkenning, uitleg, redeneringen en stimulerende speldenprikjes. De inspirerende inhoud heeft mijn nieuwsgierigheidsspier voorzien van voeding voor reflectie, ontdekking en nieuwe inzichten en… ook mijn interne ideeëngenerator werd erdoor geactiveerd!" - Henriette Wesselink, Senior Human Resources Consultant Deutsche Telekom

 

"In dit boek presenteert Stefaan de perfecte mix van ideeën, verhalen en vragen waarmee hij lezers anders laat kijken naar hoe ze werken, leidinggeven, leren en zelfs relaties opbouwen. Nieuwsgierigheid en talentontwikkeling moeten hand in hand gaan, willen we kunnen inspelen op de behoeften van een snel veranderende wereld. Stefaans boek biedt hier geweldige nieuwe handvatten voor." - Vincent-Pierre Giroux, Head of Talent Management, Americas Alstom

 

Podcast met auteur Stefaan van Hooydonk

Auteur Stefaan van Hooydonk was te gast in de Sterkmakers podcast. Beluister de podcastaflevering waarin Stefaan deelt waarom hij van jongs af aan al geïnteresseerd was in nieuwsgierigheid.

 

Video auteur Stefaan van Hooydonk

In deze video deelt auteur Stefaan van Hooydonk wat je kunt verwachten van Pleidooi voor nieuwsgierigheid op de werkvloer, de vertaling van het Engelstalige The Workplace Curiosity Manifesto. En voor wie dit boek hoogstwaarschijnlijk een aanrader is. 

 

‘Pleidooi voor nieuwsgierigheid is een geweldig boek. Het biedt nieuwe kennis. Ik ben ervan overtuigd dat we betere manieren moeten vinden om werknemers te helpen hun nieuwsgierigheid verder te ontwikkelen. Psychologen kunnen van deze inzichten profiteren en daarmee hun beoordelingsproces bij talentenselectie verbeteren. Het boek bevat veel nuttige richtlijnen.’
Han van der Pool bedrijfspsycholoog

Over de auteur

Stefaan van Hooydonk (Auteur)

Stefaan van Hooydonk is de oprichter van het Global Curiosity Institute en auteur van Pleidooi voor nieuwsgierigheid op het werk.


Bekijk alles van Stefaan van Hooydonk

Specificaties

Auteur(s) Stefaan van Hooydonk
ISBN 9789462723672
Uitvoering Paperback
Uitgeverij Uitgeverij Thema
Taal Nederlands
Verschijningsdatum 04-05-2023
Aantal bladzijdes 288
Gewicht 434 gr
Afmeting 210 x 139 x 20 mm

Anderen bekeken ook

Alles uit jezelf halen
Nick van Dam
31,-
Het verwonderkaartspel
Matthijs Steeneveld, Tomer Kedar
35,-
Zie het anders!
Godelieve Kodde
33,-