• Vóór 23.00u besteld, morgen in huis
25,-

Het boomhutgevoel

Gids voor inspirerend leiderschap

9789462722378
Een praktische gids voor meer plezier, betrokkenheid en resultaat in je projecten.
Onderwerp: Leiderschap, Teams & Samenwerken
  • Toepasbaar binnen alle bestaande projectmanagementmethodieken
  • Voor projecten waarin mensen tot bloei komen
  • Praktische en originele tips voor samenwerken en presteren
Gratis verzending
EUR 25.00 9789462722378 25,-
  • Vóór 23.00u besteld, morgen in huis
  • Klanten geven THEMA een 9.2/10

Waar gaat het over?

Plezier in samenwerken

Als kind bracht samenwerken aan een project ons in een opgewonden, creatieve stemming. Denk aan het samen bouwen van een boomhut: dat maakte een enorme voorraad aan fantasie en positieve energie los. Tegenwoordig heeft het werken aan projecten zelden dit effect. Projecten zijn er vooral om op een gecontroleerde manier een specifiek resultaat te boeken. Een project is een productiviteitstool geworden, met een strikte set spelregels, ongeacht hoe 'agile' er wordt gewerkt. Betrokkenen heten 'stakeholder' of 'resource' en die moeten 'gemanaged' worden. 

Niet zo vreemd dat het kinderlijke enthousiasme verdwijnt en steeds meer professionals aangeven projectmoe te zijn. Toch neemt het aantal projecten alleen maar toe en het ziet er niet naar uit dat dit gaat veranderen. Petra Kuipers vindt dat de tijd rijp is voor een andere benadering.

 

Het Boomhutgevoel - Projectmanagement boek 

In Het boomhutgevoel laat Kuipers zien hoe je een volwassen versie van diezelfde positieve energie creëert. Door traditionele denkwijzen te doorbreken kunnen we projecten organiseren waarin mensen tot bloei komen en beter presteren, zonder het resultaat uit het oog te verliezen. Een project kan volgens haar een laboratorium en een speeltuin tegelijk zijn. Bovendien is de energie ervan verrassend besmettelijk voor de omgeving. Het effect van een positief project werkt door, zelfs nadat een project is afgerond. 

Absoluut een aanrader. Wat een feest der herkenning. Nu na 10 jaar ervaring als projectleider herken ik precies dat wat in dit boek beschreven wordt. Vaak start je met goede en creatieve zin aan een project om voor je het weet tegen allerlei 'beren op de bekende weg' aan te lopen zoals politiek, tijd, capaciteit en gebrek aan gevoel voor nut en noodzaak.. Dit boek beschrijft die situaties geweldig met grappige en herkenbare voorbeelden en geeft echt bruikbare tips voor het aanpakken van deze 'beren'. Soms wat onorthodox en misschien zelfs een beetje gek, maar ik ben wel van plan om zeker een aantal van deze tips en gedachten te gaan toepassen in mijn projecten.
Lezerreview

Over de auteur

Petra Kuipers (Auteur)

Petra Kuipers werkt als zelfstandig organisatieadviseur en trainer en is gespecialiseerd in de thema’s leiderschap en verandering.
Bekijk alles van Petra Kuipers

Specificaties

Auteur(s) Petra Kuipers
ISBN 9789462722378
Uitvoering Paperback
Uitgeverij Uitgeverij Thema
Gewicht 345 gr
Taal Nederlands
Verschijningsdatum 28-04-2020
Afmeting 210 x 140 x 15 mm
Aantal bladzijdes 224

Anderen bekeken ook

Projectmatig werken anno nu
Patries Quant, Floris Quant
24,-
Navigeren in de mist
Petra Kuipers
25,-