• Vóór 23.00u besteld, morgen in huis
36,50

Behandeling bij stress en burn-out

Een breed inzetbare integrale aanpak. Voor psychologen, coaches, praktijkonder-steuners ggz, therapeuten en artsen

9789085601913
Gratis verzending
EUR 36.50 9789085601913 36,50
  • Vóór 23.00u besteld, morgen in huis
  • Klanten geven THEMA een 9.2/10

Waar gaat het over?

Coaches, psychologen en praktijkondersteuners worden overspoeld met hulpvragen die voortkomen uit chronische stress en burn-out. Het behandelen van mensen met zulke klachten vergt niet alleen specifieke kennis en ervaring, maar ook een heldere behandelroute. Dit boek biedt de behandelaar alle handvatten die hierbij nodig zijn.

De klachten uiten zich niet alleen psychisch, maar vooral ook lichamelijk. Daarom richt de in dit boek beschreven behandeling zich allereerst op het fysieke herstel. Anita Roelands en Henriëtte Deckers leggen duidelijk uit hoe een gezond stresssysteem overbelast kan raken, waarom dat tot burn-out kan leiden en hoe je dit blijvend kunt voorkomen. Daarnaast is een belangrijke sleutel duurzame en zorgvuldige reïntegratie, thuis en op het werk. De focus hierbij is steeds: nooit meer burn-out.

Door het accent op het fysieke aspect van herstel is de behandeling uitstekend aanvullend in te zetten bij andere ziektebeelden waarbij stress en uitputting een rol spelen. Bijvoorbeeld bij het post-Covid-syndroom, bij vermoeidheid ten gevolge van chemotherapie, bij revalidatie na een operatie en bij ziekten ten gevolge van verstoringen in het immuunsysteem.

Dankzij de concrete opzet en de vele inzichtelijke praktijkvoorbeelden biedt deze uitgave een handige leidraad voor (aanstaande) hulpverleners zoals psychologen, coaches, (fysio)therapeuten, acupuncturisten, huisartsen en POH-GGZ. Het is eveneens een nuttig naslagwerk voor bedrijfs- en verzekeringsartsen en HR-managers.

Anita Roelands (arbeids- en organisatiepsycholoog) en Henriëtte Deckers (gz-psycholoog) behandelen beiden al jaren mensen met stressgerelateerde klachten en burn-out.


‘Wat een behulpzaam boek! Ik gebruik het dagelijks tijdens mijn behandelingen. Dit had ik al jaren geleden willen hebben.’
Nel Koekkoek (gz-psycholoog, praktijkhouder Koekkoek&Co)

‘Voor de POH-GGZ en de huisarts, ook die in opleiding, een zeer praktische leidraad, die mooi aansluit bij de richtlijnen in de eerste lijn. Met dit boek kunnen zij mensen met een burn-out goed zelf begeleiden!’
Thea Toemen (huisarts, huisartsenopleider, supervisor)

Over de auteur

Henriëtte Deckers (Auteur)

Anita Roelands (Auteur)

Specificaties

Auteur(s) Henriëtte Deckers, Anita Roelands
ISBN 9789085601913
Uitvoering Paperback
Uitgeverij SWP, Uitgeverij B.V.
Taal Nederlands
Verschijningsdatum 03-04-2023
Aantal bladzijdes 256
Gewicht 502 gr
Afmeting 240 x 172 x 17 mm