• Vóór 23.00u besteld, morgen in huis
20,-

De bijenherder

Leidinggeven aan zelfsturende teams, hoe doe je dat?

9789047014355
Rini van Solingen (Auteur)
Steeds meer organisaties gaan met zelfsturende teams werken. Managers moeten die transformatie vaak zelf in gang zetten en begeleiden, maar hebben geen idee wat hun rol nog is ná die overgang.
Gratis verzending
EUR 20.00 9789047014355 20,-
  • Vóór 23.00u besteld, morgen in huis
  • Klanten geven THEMA een 9.3/10

Samenvatting

In ‘De bijenherder’ laat Rini van Solingen zien hoe organisaties en managers effectief kunnen werken met zelfsturende teams. Managers moeten die transformatie naar zelfsturende teams vaak zelf in gang zetten en begeleiden, maar hebben geen idee wat hun rol nog is ná die overgang. En als ze zelf niet meeveranderen, vormen ze eerder een obstakel dan een motiverende factor.
In een parabel vertelt van Solingen het verhaal van Mark, een leidinggevende bij een grote supermarktketen die overschakelt op zelforganisatie. Mark worstelt met de transitie, maar krijgt goede raad uit onverwachte hoek. Zijn opa vertelt over zijn eigen verandering van schaapsherder tot imker en wat hij daarvan heeft geleerd. De crux is te ‘ontmanagen’ en oude gewoontes afleren. Dit boek vertelt je hoe.

Over de auteur

Rini van Solingen (Auteur)

Rini van Solingen is werkzaam als zelfstandig adviseur (www.rinivansolingen.nl). In die rol biedt hij opleidingen aan, geeft hij advies en is hij beschikbaar als (interim)manager. Alle belangrijke managementvraagstukken rond software-ontwikkeling hebben zijn interesse. Daarnaast is Rini voor één dag per week aangesteld aan de Technische Universiteit Delft als universitair hoofddocent op het onderwerp Globally Distributed Software Engineering (faculteit Electrotechniek, Wiskunde en Informatica

Specificaties

Auteur(s) Rini van Solingen
ISBN 9789047014355
Uitvoering Hardback
Uitgeverij Atlas Contact, Uitgeverij
Gewicht 268 gr
Taal Nederlands
Verschijningsdatum 20-11-2020
Afmeting 207 x 132 x 19 mm
Aantal bladzijdes 144