De bijenherder (E-book)

leidinggeven aan zelfsturende teams, hoe doe je dat?

9789047009368
Rini van Solingen (Auteur)
Dankzij dit inspirerende verhaal over manager Mark en zijn bijzondere opa weet je na het lezen van dit boek alles over het werken in en met zelfsturende teams.
E-book
EUR 14.99 9789047009368 14,99
  • E-book, direct leverbaar
  • Klanten geven THEMA een 9.4/10

Waar gaat het over?

In ‘De bijenherder’ laat Rini van Solingen zien hoe organisaties en managers effectief kunnen werken met zelfsturende teams. Managers moeten die transformatie naar zelfsturende teams vaak zelf in gang zetten en begeleiden, maar hebben geen idee wat hun rol nog is ná die overgang. En als ze zelf niet meeveranderen, vormen ze eerder een obstakel dan een motiverende factor.
In een parabel vertelt van Solingen het verhaal van Mark, een leidinggevende bij een grote supermarktketen die overschakelt op zelforganisatie. Mark worstelt met de transitie, maar krijgt goede raad uit onverwachte hoek. Zijn opa vertelt over zijn eigen verandering van schaapsherder tot imker en wat hij daarvan heeft geleerd. De crux is te ‘ontmanagen’ en oude gewoontes afleren. Dit boek vertelt je hoe.

Over de auteur

Rini van Solingen (Auteur)

Rini van Solingen is werkzaam als zelfstandig adviseur (www.rinivansolingen.nl). In die rol biedt hij opleidingen aan, geeft hij advies en is hij beschikbaar als (interim)manager. Alle belangrijke managementvraagstukken rond software-ontwikkeling hebben zijn interesse. Daarnaast is Rini voor één dag per week aangesteld aan de Technische Universiteit Delft als universitair hoofddocent op het onderwerp Globally Distributed Software Engineering (faculteit Electrotechniek, Wiskunde en Informatica

Specificaties

Auteur(s) Rini van Solingen
ISBN 9789047009368
Uitvoering Ebook
Uitgeverij Atlas Contact, Uitgeverij
Taal Nederlands
Verschijningsdatum 16-02-2016
Aantal bladzijdes 95