De juiste afslag

Hoe een arm Marokkaans immigrantenjongetje een rijke man in Nederland werd

9789083315409
Gratis verzending
EUR 23.99 9789083315409 23,99
  • Momenteel niet leverbaar
  • Klanten geven THEMA een 9.2/10

Waar gaat het over?

Als ongeschoold jongetje van 6 in het Rifgebergte keek Moussa naar de school waar hij zelf niet naartoe kon. Elke dag weer liep hij erlangs en door die confrontatie voelde hij zich minderwaardig en achtergesteld. Hoe kon hij – terwijl hij flink aan het groeien was – zich zo klein blijven voelen? Tot hij op zijn 11e de grote stad ontdekte. Daar leerde hij dat school niet de enige manier is om succesvol te worden en met deze nieuwe wetenschap besloot hij te gaan leren van het leven zelf. Hij ging werken als sjouwer, verkocht plastic tasjes op de markt en stelde overal zijn vragen. Zo vergaarde hij zijn kennis en creëerde hij een basis waarop hij later zijn eigen pad van succes zou bouwen.


Op zijn 17e kwam Moussa zonder enige opleiding naar Nederland, waar hij zich binnen zes maanden al kon redden met de taal. Na twee jaar sprak hij deze vloeiend. Rijk worden werd zijn nieuwe missie: geld, geld en nog eens geld. Maar dan wel op een duurzame manier. Juist deze geldgedrevenheid leerde hem om zichzelf steeds te verbeteren, zodat hij twee vliegen in één klap kon slaan: rijk worden én een beter mens zijn. Deze laatste ‘bijvangst’ zou uiteindelijk het meest waardevol blijken en niet eens in geld uit te drukken. Vanuit de absolute overtuiging dat dit voor werkelijk iedereen haalbaar is, deelt Moussa zijn levenslessen in dit boek.
‘De lezer groeit samen met Moussa op, leert door zijn ogen talloze levenslessen en kiest zelf wat hij meeneemt in zijn eigen leven.'
‘Intiem en inspirerend portret. Je hebt het gevoel overal zelf bij te zijn.’

Over de auteur

Moussa Mahyu (Auteur)

Specificaties

Auteur(s) Moussa Mahyu
ISBN 9789083315409
Uitvoering Paperback
Uitgeverij Vrije Uitgevers, De
Taal Nederlands
Verschijningsdatum 28-02-2023
Aantal bladzijdes 160
Gewicht 237 gr
Afmeting 210 x 141 x 15 mm