• Nu besteld, dinsdag in huis
32,95

Deep Democracy

De wijsheid van de minderheid

9789462763685
Jitske Kramer (Auteur)
De wijsheid van de minderheid
Onderwerp: Leiderschap, Trainen & Coachen
  • Voor ervaren trainers
Gratis verzending
EUR 32.95 9789462763685 32,95
  • Nu besteld, dinsdag in huis
  • Klanten geven THEMA een 9.4/10

Waar gaat het over?

Herken je dat? Dat mensen 'ja' zeggen en 'nee' doen? Dat een democratisch genomen besluit door bijna de helft van je team niet loyaal wordt gesteund? Dat het resultaat sneller was bereikt als je ook had geluisterd naar je medewerkers die niet altijd het hoogste woord hebben? Dan is dit hét boek voor jou!

 

'Deep Democracy' is geschreven voor mensen zoals jij, die conflicten willen oplossen, verschillen willen benutten, en vervolgens duurzame besluiten durven te nemen. Die met elkaar en niet voor elkaar denken. Die samen vechten voor de hoogst haalbare oplossing. Deep Democracy is een manier van besluiten nemen waarbij de wijsheid van de minderheid wordt meegenomen in het meerderheidsbesluit. De Lewis-methode van Deep Democracy is in de periode na de apartheid ontwikkeld in het Zuid Afrikaanse bedrijfsleven en wordt op dit moment in meer dan twintig landen in de wereld toegepast.

 

Het biedt praktische handvatten en technieken om met uitersten om te gaan. Niet vanuit de gedachte dat we dwarsliggers moeten manipuleren en verleiden om zonder al te veel morren het genomen besluit te volgen. Maar vanuit de overtuiging dat de krachtigste besluiten ontstaan door de aanwezige diversiteit aan kennis, talenten, ervaringen en emoties te combineren.

 

Wat anderen zeggen over Deep Democracy boek

'Niets is zo dodelijk als alle neuzen dezelfde kant op. Je kijkt alleen naar elkaars achterhoofd. Tegenspraak is de enige manier om tunnelvisie te voorkomen. Het is daarom de lastige kunst om comfort te voelen bij een geluid dat haaks staat op je zelfingenomen mening.' - Jaap van 't Hek, interim-manager, organisatieadviseur, coach, docent. Schreef samen met Leike van Oss onder andere 'ONveranderbaarheid van organisaties', 'Ondertussen in de organisatie', 'Onderweg' en 'Onomkeerbaar'.

 

'Deep Democracy is meer dan een instrument. Het is een taal en een visie op samenwerken. In mijn werk als teamadviseur gebruik ik Deep Democracy om besluitvormingsprocessen te versnellen, maar zeker ook om genomen besluiten rijker en meer gedragen te maken. [...].' - Jaco van der Schoor, Mensen in Bedrijf, auteur van 'Hoera! Een conflict', 'Teams van de toekomst' en 'Leve het verschil!'

 

Jitske Kramer over verbinding met Deep Democracy

Op de Dag van de Trainer (26 september 2014) hebben we Jitske Kramer uitgenodigd voor een inspirerende lezing over deep democracy. Bekijk 'm hieronder.
 

 

Over de auteur

Jitske Kramer (Auteur)

Jitske Kramer reist de wereld over om te leren van traditionele healers, leiders, verrassende innovators en willekeurige voorbijgangers.

Specificaties

Auteur(s) Jitske Kramer
ISBN 9789462763685
Uitvoering Hardback
Uitgeverij Koninklijke Boom Uitgevers
Gewicht 554 gr
Taal Nederlands
Verschijningsdatum 14-11-2019
Afmeting 216 x 215 x 18 mm
Aantal bladzijdes 168

Anderen bekeken ook

Jam Cultures
Jitske Kramer
39,90
De corporate tribe
Jitske Kramer, Danielle Braun
45,-