• Op werkdagen vr 18:00 uur besteld, morgen in huis
 • Gratis verzending boven 20,-

Eerste hulp bij tegenzin

 • Ulberthe Wielinga
 • Huub Schulte Fischedick
4.7 1 5
 • Ht medicijn voor alle soorten tegenzin
 • Heel herkenbaar en met veel humor geschreven
14,95
 • Vr 18:00 besteld, morgen in huis
 • Gratis verzending boven 20,-

Samenvatting

Iedereen kent tegenzin. Door tegenzin verspil je flink wat tijd met mopperen, jezelf zielig vinden of smoezen bedenken. Begrijpelijk, maar ook ontzettend onhandig. Want de meeste dingen doe je uiteindelijk toch, omdat het moet, afgesproken is of omdat het van je verwacht wordt.

Hoe ontstaat tegenzin?

Dit boek is voor mensen die het leuk vinden om zich te verwonderen over hun eigen gedrag en iets aan hun tegenzin willen doen. In dit boek ontdek je waar je allemaal tegenzin van krijgt, hoe dat komt en wat je kunt doen om het te verminderen.

Een boek voor jou en vele anderen

Een goed cadeau voor mensen die opzien tegen hun huis opruimen, een mail van een collega beantwoorden, een rapport afmaken, een vergadering voorbereiden, een band plakken, notulen uitwerken, koude acquisitie doen of die vuilniszak legen. Een boek voor jou en vele anderen dus!

Je kunt iets doen tegen tegenzin

We beloven je niet dat je na het lezen van dit boek nooit meer tegenzin hebt, maar je zult ontdekken dat je veel kunt doen om je tegenzin te relativeren, te accepteren of om te bouwen tot iets positiefs. Want tegenzin is gezond en er iets aan doen lucht op.

Dit zeggen anderen over het boek

“Eerste hulp bij tegenzin is leuk verpakt als een boekje over tegenzin, maar het geeft je veel meer dan dat. Het geeft inzicht in je eigen gedrag. Na het lezen kijk je niet alleen wat milder naar een ander, maar ook naar jezelf… Het boek maakt het makkelijker om sommige situaties te relativeren.”
“Wat kan het leven simpel zijn. Met dit boek word je een gelukkiger mens en dat met weinig moeite. Het wordt met humor beschreven zodat je er al gauw om kan lachen.”
Bekijk de gratis webinar met Huub Schulte Fischedick over Eerste hulp bij tegenzin - klik hier

Over de auteur

Ulberthe Wielinga

Ulberthe Wielinga en Huub Schulte Fischedick kunnen je als geen ander van een afstandje naar jezelf laten kijken. Lichtvoetig en confronterend dagen ze je uit om jezelf niet zo serieus te nemen en je gedrag effectiever
te maken. Gewoon omdat het leven en het werk daar makkelijker en leuker van worden.

Ulberthe en Huub zijn eigenaar van Buro Winners. Ze helpen teams en managers om verandering doelgericht en met plezier aan te pakken. Ze hebben altijd zin om te werken voor klanten die met een frisse blik hun
organisatie willen verbeteren.

Huub Schulte Fischedick

Huub Schulte Fischedick en Ulberthe Wielinga kunnen je als geen ander van een afstandje naar jezelf laten kijken. Lichtvoetig en confronterend dagen ze je uit om jezelf niet zo serieus te nemen en je gedrag effectiever
te maken. Gewoon omdat het leven en het werk daar makkelijker en leuker van worden.

Huub en Ulberthe zijn eigenaar van Buro Winners. Ze helpen teams en managers om verandering doelgericht en met plezier aan te pakken. Ze hebben altijd zin om te werken voor klanten die met een frisse blik hun
organisatie willen verbeteren.

Reviews

Schrijf zelf een review
4 1 5

Zeer toegankelijk boekje voor wie met tegenzin aan de slag wilt

|
Het boekje is met 88 bladzijden handzaam en heeft een goed leesbare opmaak. De schrijvers variren prettig in kleurgebruik en in lettergrootte. De opdrachten, lijstjes, invulvelden en dergelijken geven het de uitstraling van een werkboekje. Het nodigt je uit ermee aan de slag te gaan.
Na een korte beschrijving van wat auteurs onder het begrip tegenzin verstaan, volgt een beschrijving van tegenzin in drie hoofdcategorien. Tegenzin omdat je het jezelf moeilijk maakt, tegenzin omdat je met anderen samenleeft en tegenzin door wat je overkomt. Aansluitend wordt per categorie op deelonderwerpen ingegaan. Zo wordt er beschreven hoe het zit met tegenzin omdat je het te goed wilt doen of met tegenzin omdat een bepaalde activiteit steeds terugkomt. Per item wordt telkens kort ingegaan op wat er dan aan de hand zou kunnen zijn en vervolgens welke eerst hulp toegepast zou kunnen zijn. Elk van de drie categorien wordt afgesloten met een grondige aanpak om tegenzin te lijf te gaan. Het boekje sluit af met (aardig gevonden!) nog wat tips voor mensen die nooit tegenzin hebben en tips voor borrelpraat over tegenzin.
Hoewel de schrijvers voor een leuke insteek hebben gekozen, bevat het geen echte nieuwe inzichten. De beschreven achtergronden en interventies zijn voor coaches bekend. De literatuurlijst bevat vooral semi-wetenschappelijk werk als van Covey en van Mars. Op zichzelf waardevolle literatuur, maar niet echt vernieuwend.
Het is luchtig geschreven, eenvoudig van taalgebruik, helder ingedeeld en makkelijk leesbaar: een zeer toegankelijk boekje en een prima bruikbaar om als startpunt of als reminder aan iemand met een coachvraag op het vlak van tegenzin mee te geven.
Het is vooral instrumenteel: een echt werkboekje voor wie met tegenzin aan de slag wilt....
Lees meer
4 1 5

Eerste hulp bij tegenzin

|
Erg leuk en herkenbaar.
Goed om op die manier weer naar jezelf te kijken.
De doe oefeningen vergen dan wel wat meer tijd maar maakt het ook persoonlijk.
5 1 5

boek met humor om tegenzin aan te pakken

|
Eerste hulp bij tegenzin is een vrolijk boekje, waarin op verrassende manier tegenzin tegen het licht gehouden wordt. In het boek worden diverse vormen van tegenzin behandeld. Het geeft inzicht in je eigen tegenzin en geeft tips en trucks om tegenzin aan te pakken. Ook de mogelijk dieperliggende oorzaken komen aan bod.
Het boekje is met veel humor geschreven. Dit maakt dat je na het lezen van het boekje zin krijgt je eigen tegenzin aan te pakken....
Lees meer
5 1 5

Een praktische handleiding

|
Het boek start confronterend: niet alleen vertoont de genoemde werkdag- met al zijn geen zin momenten- behoorlijk wat gelijkenissen met de mijne, maar moet ik daarnaast mijn eigen houding ten aanzien van het boek lezen onder de loep nemen. Ik blijk 75% te scoren en krijg een handleiding over hoe ik boek verder kan lezen. Deze praktische opening zorgde voor een goede aansluiting en wekte meteen mijn interesse op.

Oorzaken en oplossingen
Door mijn eigen gedrag te analyseren, kan ik de belangrijkste oorzaken van mijn tegenzin achterhalen. Ik blijk namelijk te hoge verwachtingen te hebben en ben bang om iets nieuws te proberen. Gelukkig geeft het boek meteen de oplossing: stel tussendoelen. Ga voor rele doelen die dicht bij je startpunt liggen. Sporten na je bevalling? Start met n keer peer week hardlopen. Bang om te falen? Ik heb mijn mantra gevonden: Bij alles wat je kiest, is er altijd weer een volgende stap en in elk geval ben je door te kiezen voor een nieuwe richting weer een ervaring rijker.

Verandering van gedrag
De voorgedragen oplossingen lijken soms te voor de hand liggend. Is het gewoon een andere vorm van perceptie die me voor eeuwig en altijd verlost van die vervelende tegenzin? Heb ik nu werkelijk na het lezen van het boek mijn gedrag volledig veranderd? Natuurlijk niet. En ik voel me bijna niet geslaagd in mijn opzet. Maar dan bedenk ik dat ik met plezier n keer per week ga hardlopen. Tussendoelen, zei iemand? Missie geslaagd....
Lees meer
5 1 5

lachen om jezelf en doorpakken

|
Met veel plezier gelezen. De schrijvers kunnen duidelijk lachen om zichzelf en leren dat jou ook. Het boek staat vol met huis, tuin en keukenvoorbeelden. Het begint klein, maar de geboden analyses en technieken kunnen je al groots helpen. In de loop van het boek gaat de vriendelijke aanmoediging via herkenbare beschrijvingen over in een diepere analyse. Het boek laat je zien dat je eigen kracht groter kan zijn dan je dacht. Niet alleen pleisters plakken dus....
Lees meer
5 1 5

Aanrader

|
Boek verschaft inzicht in je eigen functioneren en laat je glimlachen.

Specificaties

 • Auteur(s)Ulberthe Wielinga, Huub Schulte Fischedick
 • ISBN9789462720206
 • UitvoeringPaperback
 • Gewicht144 gr
 • TaalNederlands
 • Verschijningsdatum25-08-2015
 • Afmetingen208 mm x 139 mm x 7 mm
 • UitgeverijUitgeverij Thema
 • Aantal bladzijdes90
Copyright 2018 - Sitemap - Cookie instellingen