• Op werkdagen vóór 23.00 uur besteld, morgen in huis
 • Gratis verzending boven €20,-

Gelukkigst

5 1 5
 • Een rijk geďllustreerd boek over geluk, maar dan anders: wetenschap en reisverhaal in één
 • Met medewerking van ‘geluksprofessoren’ Ap Dijksterhuis, Patrick van Hees, Meike Bartels en Ruut Veenhoven
Gratis verzending
24,95
 • Vóór 23.00 besteld, morgen in huis
 • Gratis verzending boven €20,-

Samenvatting

Tjerk en Alissa deden waar de meeste mensen alleen maar van dromen: ze onderbraken hun prima leventje om een jaar op zoek te gaan naar geluk in de wereld. De inspiratie kwam van wereldwijde onderzoeken naar de gelukkigste landen, zoals het World Happiness Report en de Happy Planet Index. Want wat zijn de menselijke verhalen achter de cijfers? Waarom zijn Finnen zo gelukkig? Op welke manier ervaren Costa Ricanen geluk? En hoe ziet geluk eruit voor de inwoners van landen als Sri Lanka of Kenia, die onderaan de rankings staan? 
 
Gelukkigst neemt je mee op hun reis en vertelt de lessen van de inwoners van de meest, én van de minst gelukkige landen ter wereld. Maar het is meer dan een inspirerend feel-goodboek: de kleurrijke beschrijvingen van de landen en de bijzondere ontmoetingen zijn doorweven met wat wetenschappelijk onderzoek ons vertelt over het menselijk geluk. En hoewel Nederlanders zich volgens dezelfde onderzoeken over het algemeen bovengemiddeld gelukkig voelen, kun jij zeker je voordeel doen met de praktische ‘tips voor thuis’ van de auteurs.
 
Of je nou liever luistert naar de wijsheid van Sigrun uit IJsland of naar de theorie van beroemde ‘geluksprofessoren’ als Ap Dijksterhuis en Ruut Veenhoven: lessen in geluk vind je overal ter wereld. Een uitgave om heel gelukkig van te worden.

Over de auteur

Alissa van der Voort

Alissa is gek op mensen, avonturen en nieuwe ideeën, en maakt de wereld graag een beetje mooier.
Bekijk alles van Alissa van der Voort

Tjerk Klompmaker

​Tjerk is een levensgenieter! Zijn passies zijn reizen, champagne, wielrennen en mensen.
Bekijk alles van Tjerk Klompmaker

Reviews

Schrijf zelf een review
5 1 5

Gelukkigst

|
Ineens weet ik waar dit boek ‘Gelukkigst’ mij aan doet denken: de tv-serie van Floortje Dessing, genaamd “Floortje naar het einde van de wereld”. In dat programma reist Floortje naar mensen toe, die ergens op een heel mooie en vaak onontdekte plek op deze aarde leven. Als ik naar haar programma’s kijk, dan geef me dat een soort geluksgevoel. Ik verwonder mij over de eenvoud van het leven van die mensen. Het idee alleen al, dat mensen met weinig heel tevreden zijn, relaxed en gelukkig leven met hun partner of gezin, soms in een kleine leefgemeenschap. Dat zie ik nu terug in het boek ‘Gelukkigst’.
De auteurs van ‘Gelukkigst” hebben hun leven in Nederland onderbroken, zijn een jaar op wereldreis gegaan. Ze wilden gelukslessen leren, de wereld verkennen, ontdekken wat mensen die leven in verschillende werelddelen gelukkig maakt. Zelf een stukje van dat geluksgevoel ervaren.
Het boek begint met hoe wetenschappers ‘geluk’ benaderen. Heel interessant en in begrijpelijke taal. Geluk is subjectief, niet te definiëren. Volgens wetenschapper Ed Diener is geluk ‘tevreden zijn met het leven, terwijl je je goed voelt’. In het derde hoofdstuk lezen we de visie op geluk door de ogen van vier Nederlandse geluksexperts. Een soort van gesprek is het meer. Ook dit hoofdstuk kan mij wel bekoren. Daarna gaan we met de auteurs op wereldreis, op zoek naar geluklessen.
“Gelukkigst’ is een paperback. Van mij had het een harde kaft mogen zijn, maar dat is persoonlijk. De toon van het boek is aangenaam, er staan vragen in, die de lezer aan het denken zetten. Hoewel mijn kennis van de geografie behoorlijk op peil is, kan ik de wereldkaart met daarop aangemerkt de rondreis en de bezochte plekken echt waarderen. Niet iedere lezer weet nog waar bijv. Vietnam, Costa Rica en Finland liggen.
Ik geniet echt van dit prachtige boek. Vermoedelijk zal dit boek weinig in mijn boekenkast staan, want er staat zoveel leuks in om te lezen. Ik denk dat mijn visite en logés het als eerste uit de kast zullen pakken. Je kunt het namelijk makkelijk in stukjes lezen, dan kun je er langer van genieten.
De foto’s van de bezochte plekken in het boek zijn echt adembenemend, de reisverhalen zijn geen standaard verhaaltjes, maar gaan een niveau dieper richting jouw geluksgevoel. We lezen over de ‘locals’, hoe ze in het leven staan. Wat een bijzondere reis met veel belevenissen, wat een mooie mensen en wat een prachtige wereld leven wij in.
Of je nu alleen foto’s kijkt met wat flarden tekst, of het hele boek tot op de letter leest, het is er één om voluit van te genieten en levenswijsheid over geluk op te doen.
...
Lees meer

Specificaties

 • Auteur(s)Alissa van der Voort, Tjerk Klompmaker
 • ISBN9789462721562
 • UitvoeringPaperback
 • Gewicht923 gr
 • TaalNederlands
 • Verschijningsdatum15-10-2018
 • Afmetingen241 mm x 202 mm x 18 mm
 • UitgeverijUitgeverij Thema
 • Aantal bladzijdes276

Vaak samen gekocht

Gelukkigst + Durven doen wat je raakt

Gelukkigst + Durven doen wat je raakt

Prijs voor beide 44,90

Anderen bekeken ook

Copyright 2021 - Sitemap - Cookie instellingen
Wil jij iedere maand geïnspireerd worden?
Meld je aan voor onze nieuwsbrief 'voer voor verdieping' en ontvang iedere maand blogs, tips over nieuwe producten, informatie over relevante workshops of interessante aanbiedingen.

Ja, insipireer mij