Handboek communicatiestrategie

Agile methode voor strategieontwikkeling

9789024408306
Betteke van Ruler (Auteur)
Agile methode voor strategieontwikkeling
Gratis verzending
EUR 35.50 9789024408306 35,50
  • Levertijd 2-3 werkdagen
  • Klanten geven THEMA een 9.2/10

Waar gaat het over?

Hoe ontwikkel je eenvoudig een communicatiestrategie? Zonder dikke boekwerken om de strategie te bepalen en eindeloze reeks slides om de strategie te presenteren, maar simpelweg op 1 A4?

Handboek communicatiestrategie biedt het Strategisch Communicatie Frame, een methode om een communicatiestrategie te ontwikkelen op 1 A4. Het Frame schrijft niet voor wat je moet doen of welke strategie de beste is, maar helpt je om de juiste vragen te stellen en dwingt je om na te denken hoe communicatie optimaal kan bijdragen aan strategische keuzes in de organisatie.

Het boek is opgebouwd in twee delen. Deel 1 geeft de onderbouwing van strategie en communicatie, en legt de methode van het Frame uit. Deel 2 laat zien wat de verschillende bouwstenen van het Frame inhouden en hoe je ze vult; in elk hoofdstuk staat steeds een bouwsteen centraal, waaraan middels een overkoepelende voorbeeldcase invulling wordt gegeven. Inclusief:

- een checklist waarmee de student de bouwsteen invult;
- een voorbeeld (einde hoofdstuk) van hoe de bouwsteen zou kunnen worden ingevuld;
- per bouwsteen tips uit de praktijk van professionals.

Stapsgewijs helpt dit vlot en toegankelijk geschreven boek de lezer om de bouwstenen van het Strategisch Communicatie Frame toe te passen voor de eigen organisatie of opdrachtgever. Het biedt volop achtergrondinformatie, tools, voorbeelden, en tips van professionals om zelf een strategie te ontwikkelen.

Voor wie?
Het boek is bestemd voor derde- en vierdejaars hbo studenten die een communicatieopleiding volgen en ook communicatieprofessionals die agile willen werken vinden er veel bruikbare informatie in. Eveneens goed inzetbaar in cursorisch onderwijs.

Over de auteur

Betteke van Ruler (Auteur)


Specificaties

Auteur(s) Betteke van Ruler
ISBN 9789024408306
Uitvoering Paperback
Uitgeverij Koninklijke Boom Uitgevers
Gewicht 425 gr
Taal Nederlands
Verschijningsdatum 29-09-2020
Afmeting 238 x 170 x 15 mm
Aantal bladzijdes 192