• Op werkdagen vóór 23.00 uur besteld, morgen in huis
 • Gratis verzending boven €20,-

HOE samen sterk

5 1 5
 • Speciaal voor teams zelf (een compacte versie van 'Hoe coach ik mijn team en het team zichzelf')
 • Met 29 HOE’s waar je als teamlid direct mee aan de slag kunt én wil gaan
 • Vind als team de collectieve identiteit en een eigen koers
Paperback
Gratis verzending
23,95
 • Levertijd 2-3 werkdagen
 • Gratis verzending boven €20,-
E-book

Samenvatting

Hoe samen sterk boek

Onvoorziene omstandigheden zorgen ervoor dat je het als team vooral moet hebben van je daadkracht, creativiteit en veerkracht. Een succesvol team verbindt steeds opnieuw de gezamenlijke ambitie en kracht om te doen wat op dat moment werkt.

Zo’n krachtig team ontstaat niet vanzelf. Dit vereist blijvende aandacht voor de eigen ontwikkeling waarbij het team werkt aan onderling vertrouwen, het versterken van de samenwerking én het leren kennen van elkaars kwaliteiten. Al werkend ontwikkelt het team een eigen aanpak die duurzaam is, maar die ook overeind blijft op momenten van grote druk.

Vaak wordt het smeden van zo’n sterk team overgelaten aan een teamcoach of leidinggevende. Of moet ‘het’ gebeuren in een bijzondere teamtraining. Niks mis mee. Maar het echte werk gebeurt in de dagelijkse praktijk. Het verlangt wel dat ze samen aangaan, vallen, opstaan, leren doorgaan en blijven vertrouwen op hun eigen vermogens. HOE samen sterk geeft ieder team een middel in handen om zelf de samenwerking te versterken. De authentieke verbinding die dat oplevert maakt écht samen sterk.

Over de auteur

Joost Crasborn

Joost Crasborn werkt als coach en trainer vanuit zijn bedrijf Crasborn Coaching 
Bekijk alles van Joost Crasborn

Reviews

Schrijf zelf een review
5 1 5

Een echte aanrader!

|
Ik heb het boek HOE Samen sterk gelezen en ik heb geen seconde getwijfeld en het direct voor mijn teams besteld. Dit is een handig boek met veel praktische tools. Het handboek geeft vele ingangen om als team elkaar te versterken en krachtige keuzes te maken om te doen wat belangrijk is. Zelf ben ik als manager in de zorg een fan van het dikke groene boek "Hoe coach ik mijn team" van Crasborn. Ik vind het dan ook zeer waardevol dat deze compacte versie er nu is voor de teams zelf. Zeker in deze drukke tijd een mooi verbindend cadeau voor teams waar ze echt iets aan hebben....
Lees meer
5 1 5

Volop ruimte om je eigen kleur en kracht aan je team te geven

|
Volop ruimte om als team je eigen kleur en kracht eraan te geven, dat biedt “Hoe samen sterk?” van de bestseller-coach Joost Crasborn.
Bijna 30 samenwerkingsthema’s om op een speelse manier direct samen aan de slag te gaan. Waar veel teams, volgens mij, snel succes mee kunnen boeken is, wat Joost noemt, “het losweken wat vast zit” en het verbinden van de altijd aanwezige boven- én onderstroom.
Ik zie daar, als externe adviseur en vertrouwenspersoon, vaak de echte problemen binnen een team zitten. Boos, bang, bedroefd en het niet willen of kunnen benoemen.
De nadruk op één enkel woord in een vraag kan al een wereld van verschil qua antwoord opleveren. En Joost krijgt die antwoorden boven tafel met handige modellen, praktische stappenplannen en vooral veel concrete DENK & DOE acties.
Zelfs “Heerlijk, even niet samenwerken” krijgt aandacht.
De vele vragen in het boek helpen het team om er steeds mee bezig te blijven en de samenwerking te verbeteren. Dan levert zelfs het aanpakken van conflicten weer energie op.
Het gaat niet vanzelf, het blijft aandacht vragen en vooral DENK & DOE acties.
De auteur stelt dat de lezer zélf de machtigste bron is en blijft. Laat dit boek jou en je teamgenoten daarbij helpen!
...
Lees meer
5 1 5

Top boek voor teams

|
Een prettig leesbaar, handzaam en vooral inspirerend boek met veel direct toepasbare praktische tips hoe je als team samen sterk wordt en blijft.
Vanuit 29 samenwerkingsthema’s (HOE’s) word je actief uitgenodigd om te werken aan daadkracht, creativiteit en veerkracht vanuit een gedragen gezamenlijke ambitie. De vele reflectievragen zetten je effectief aan het denken, waarna je met de doe acties in het boek komt tot teamresultaten.
Vanuit mijn eigen managementachtergrond en huidige trainersfunctie vind ik dit een waardevol boek en aanrader voor elk team, mede ook door de bondigheid en diversiteit aan invalshoeken. ...
Lees meer
5 1 5

Hoe Samen Sterk

|
In de titel van het boek HOE Samen sterk en in de hoofdstukken staat het HOE centraal. HOE zet aan tot actie. Maar zoals Crasborn aangeeft in zijn rijk gevulde handboek: pas als visie en actie elkaar versterken geeft dat teamkracht. Naast de HOE vraagt ook de WAAROM aandacht.
Met dit praktisch geschreven boek waarin per onderdeel DENK & DOE acties staan, kan ieder team zijn voordeel doen. Het nodigt het team uit tot actie én reflectie.
Uit de inhoud kun je opmaken dat de auteur put uit kennis en vooral uit zijn jarenlange ervaring als coach van individuen en teams.
De prachtige vormgeving samen met de blauwe tekstkoppen maken het boek prettig leesbaar en onderscheidend van andere boeken over dit onderwerp.
Dit boek is aan te bevelen voor teams die verder willen met het versterken van zichzelf.

...
Lees meer
5 1 5

Hoe samen sterk: een top boek!!

|
Een boek wat goed is om te hebben als naslagwerk bij situaties in je team die om verdieping vragen. Vorig jaar Joost gezien bij een presentatie. Dit was leuk om te ervaren, omdat ik vorige boeken van hem ook ken.

Specificaties

 • Auteur(s)Joost Crasborn
 • ISBN9789462722569
 • UitvoeringPaperback
 • Gewicht317 gr
 • TaalNederlands
 • Verschijningsdatum18-11-2020
 • Afmetingen180 mm x 131 mm x 18 mm
 • UitgeverijUitgeverij Thema
 • Aantal bladzijdes256
Copyright 2021 - Sitemap - Cookie instellingen
Wil jij iedere maand geïnspireerd worden?
Meld je aan voor onze nieuwsbrief 'voer voor verdieping' en ontvang iedere maand blogs, tips over nieuwe producten, informatie over relevante workshops of interessante aanbiedingen.

Ja, insipireer mij