Ruis

Waarom we zo vaak verkeerde beslissingen nemen, en hoe we dat kunnen voorkomen

9789046828465
Daniel Kahneman (Auteur), Olivier Sibony (Auteur), Cass R. Sunstein (Auteur)
Gratis verzending
EUR 25.99 9789046828465 25,99
  • Momenteel niet leverbaar
  • Klanten geven THEMA een 9.2/10

Waar gaat het over?

Daniel Kahneman is emeritus hoogleraar psychologie aan Princeton University en hoogleraar Public Affairs aan de Woodrow Wilson School of Public and International Affairs. In 2002 won hij als eerste psycholoog de Nobelprijs voor de economie. Hij is de auteur van de bestseller Thinking, Fast and Slow.

Olivier Sibony is hoogleraar strategie aan de hec Paris en Associate Fellow aan de Saïd Business School, Oxford University. Hij heeft veel gepubliceerd over het verbeteren van de kwaliteit van strategische besluitvorming, o.a. in Harvard Business Review en mit Sloan Management Review.

Cass R. Sunstein is Robert Walmsley University Professor aan Harvard. Van 2013 tot 2014 was hij lid van president Obama's Review Group on Intelligence and Communications Technologies. Hij is auteur van o.a. twee New York Times-bestsellers: The World According to Star Wars en Nudge (met Richard H. Thaler).

Over de auteur

Daniel Kahneman (Auteur)

Daniel Kahneman is emeritus hoogleraar psychologie aan Princeton University en hoogleraar Public Affairs aan de Woodrow Wilson School of Public and International Affairs. Daniel Kahneman is de grondlegger van de gedragseconomie en de geluksstudies. Hij maakte korte metten met het idee van de rationeel calculerende mens die in zijn eigen voordeel handelt. Daarvoor in de plaats introduceerde hij de feilbare menselijke psyche in de economie, gekenmerkt door gebrekkig oordeelsvermogen in onzekere omstandigheden.

Voor zijn baanbrekend onderzoek won hij in 2002 als eerste psycholoog de Nobelprijs voor de economie.

Kahnemans onderzoek heeft grote invloed gehad op auteurs als Malcolm Gladwell (Het beslissende moment), Nassim Taleb (De zwarte zwaan) en Steven Levitt (Freakonomics).

Olivier Sibony (Auteur)


Cass R. Sunstein (Auteur)


Specificaties

Auteur(s) Daniel Kahneman, Olivier Sibony, Cass R. Sunstein, Lidwien Biekmann, Koos Mebius
ISBN 9789046828465
Uitvoering Paperback
Uitgeverij Park Uitgevers
Gewicht 634 gr
Taal Nederlands
Verschijningsdatum 04-06-2021
Afmeting 230 x 151 x 28 mm
Aantal bladzijdes 448