• Op werkdagen vr 23.00 uur besteld, morgen in huis
 • Gratis verzending boven 20,-

Time to ACT!

5 1 5
 • Het basisboek voor professionals
 • Voor professionals die (willen gaan) werken met ACT
 • Gemakkelijk leesbaar, toegankelijk en praktisch toepasbaar
Gratis verzending
49,95
 • Nu besteld, dinsdag in huis
 • Gratis verzending boven 20,-

Samenvatting

Er zijn grote ontwikkelingen gaande in de hulpverlenerswereld. Nieuwe technieken als mindfulness krijgen steeds meer ruimte binnen de praktijk van de psycholoog, trainer en coach. De ‘Acceptance and Commitment Therapy’ (ACT) vloeit voort uit het mindfulness gedachtegoed en brengt het beste uit verschillende werelden samen. ACT leert je een zachtaardige houding aan te nemen ten opzicht van alles wat je denkt, voelt en ervaart, terwijl je tegelijkertijd op weg gaat om je doelen en dromen te verwezenlijken.

Time to Act!
Het boek is bedoeld voor iedereen die op een professionele, ervaringsgerichte en praktische manier met ACT aan de slag wil gaan. Het eerste gedeelte van Time to ACT!  begint direct met een diepe duik in de praktijk. Op een bijzonder laagdrempelige manier laten de schrijvers je zien, voelen en ervaren wat de verschillende stadia van ACT zijn, hoe je deze in je eigen leven kunt toepassen en vooral hoe je deze prachtige technieken vervolgens kunt gebruiken in je werk als professional. Stukjes theorie worden afgewisseld met hapklare brokken praktijk. Het boek is makkelijk leesbaar en er worden praktisch toepasbare instructies gegeven.

Het tweede gedeelte van het boek staat in het teken van diagnostiek. Met behulp van testen, tips en tools krijg je alles wat je nodig hebt aangereikt om ACT op een professionele, wetenschappelijk verantwoorde wijze toe te passen.

Het boek bevat een stap-voor-stap-programma, dat speels is en gebruikmaakt van ruim 150 oefeningen en metaforen, die ondersteund worden door illustraties. Een boek alleen geeft je natuurlijk nog niet alle praktische tools die je nodig hebt. Daarom kun je via de websites van de auteurs de videofragmenten, hand-outs en achtergrondinformatie downloaden.

Time to ACT! is het basisboek voor psychologen, coaches en andere professionals die met ACT willen werken. Onderdeel van de basis- en vervolgopleiding ACT en inmiddels door vriend en vijand bejubeld.

Video

Over de auteur

Gijs Jansen

Gijs Jansen is psycholoog, supervisor en opleider in Acceptance and Commitment Therapy (ACT) bij Seetrue mindfulnessopleidingen. 
Bekijk alles van Gijs Jansen

Tim Batink

Tim Batink is psycholoog, supervisor en opleider in Acceptance and Commitment Therapy (ACT) bij ACT in Actie. Tevens heeft hij promotieonderzoek gedaan naar ACT, en heeft hij meerdere publicaties op zijn naam staan (ACT-vragenlijsten & eHealth/mHealth). Hij is hij de auteur van de Flexibiliteits Index Test (FIT-60), alsook co-auteur van het boek: Time to ACT; het basisboek voor professionals. Voor meer informatie: www.actinactie.nl.

Reviews

Schrijf zelf een review
5 1 5

Eye-opener

|
Inhoudelijk heel praktisch en actiegericht. Daar hou ik als coach van. De methodiek geeft me nieuwe inzichten en ik heb direct al nieuwe ideen om technieken en oefeningen in te zetten bij het ondersteunen van clinten. Een aanrader en ik hoop ooit een training te kunnen volgen!
5 1 5

top boek

|
Voor iedereen die met ACT werkt of gaat werken een waanzinnig goed boek met heel veel goede voorbeelden en metaforen. Leest makkelijk.
5 1 5

Pas ACT toe.

|
Handboek voor psychologen, trainers en coaches die (willen gaan) werken met ACT, de Acceptance and Commitment Therapy. DE auteurs van dit boek (1978 respectievelijk 1987) zijn verbonden aan onder meer de SeeTrue Mindfulness-opleidingen. Zij schreven dit boek voor iedereen die professioneel, ervaringsgericht en praktisch met ACT aan de slag wil gaan. Hiermee voorzien zij in een groeiende interesse voor nieuwe technieken zoals ACT en mindfulness. In een heldere stijl en met een overzichtelijke opbouw en inhoud wordt een duidelijk, bijzonder concreet en toepasbaar beeld gegeven van een de uitgangspunten. De nodige tot de verbeelding sprekende illustraties en metaforen geven een duidelijk beeld van (de opbouw en volgorde van) de methodieken. OP een speciale website zijn onder meer handouts te vinden. De praktijkvoorbeelden op de bijgeleverde dvd illustreren de beschreven technieken. Het tweede boekdeel gaat over diagnostiek en het biedt testen, tips en tools om ACT professioneel en wetenschappelijk verantwoord toe te passen. Een rijk en compleet handboek.
Recensent: F.M. Boon...
Lees meer

Specificaties

 • Auteur(s)Gijs Jansen, Tim Batink
 • ISBN9789058718259
 • UitvoeringPaperback
 • Gewicht931 gr
 • TaalNederlands
 • Verschijningsdatum04-02-2014
 • Afmetingen241 mm x 171 mm x 30 mm
 • UitgeverijUitgeverij Thema
 • Aantal bladzijdes450

Vaak samen gekocht

Time to ACT! + ACT in groepen

Time to ACT! + ACT in groepen

Prijs voor beide 99,90

Anderen bekeken ook

Copyright 2021 - Sitemap - Cookie instellingen
Wil jij iedere maand geïnspireerd worden?
Meld je aan voor onze nieuwsbrief 'voer voor verdieping' en ontvang iedere maand blogs, tips over nieuwe producten, informatie over relevante workshops of interessante aanbiedingen.

Ja, insipireer mij