• Nu besteld, dinsdag in huis
54,99

Time to ACT!

het basisboek voor professionals

9789058718259
Gijs Jansen (Auteur), Tim Batink (Auteur), Roel Batink (Illustrator)
5 1 3 5
3 Recensie(s)
Het basisboek voor professionals.
Onderwerp: Persoonlijke ontwikkeling, Trainen & Coachen, Balans & Energie
  • Het basisboek voor professionals
  • Voor professionals die (willen gaan) werken met ACT
  • Gemakkelijk leesbaar, toegankelijk en praktisch toepasbaar
Gratis verzending
EUR 54.99 9789058718259 54,99
  • Nu besteld, dinsdag in huis
  • Klanten geven THEMA een 9.2/10

Waar gaat het over?

Er zijn grote ontwikkelingen gaande in de hulpverlenerswereld. Nieuwe technieken als mindfulness krijgen steeds meer ruimte binnen de praktijk van de psycholoog, trainer en coach. De ‘Acceptance and Commitment Therapy’ (ACT) vloeit voort uit het mindfulness gedachtegoed en brengt het beste uit verschillende werelden samen. ACT leert je een zachtaardige houding aan te nemen ten opzicht van alles wat je denkt, voelt en ervaart, terwijl je tegelijkertijd op weg gaat om je doelen en dromen te verwezenlijken.
 

Time to act boek 


Het boek is bedoeld voor iedereen die op een professionele, ervaringsgerichte en praktische manier met ACT aan de slag wil gaan. Het eerste gedeelte van Time to ACT!  begint direct met een diepe duik in de praktijk. Op een bijzonder laagdrempelige manier laten de schrijvers je zien, voelen en ervaren wat de verschillende stadia van ACT zijn, hoe je deze in je eigen leven kunt toepassen en vooral hoe je deze prachtige technieken vervolgens kunt gebruiken in je werk als professional. Stukjes theorie worden afgewisseld met hapklare brokken praktijk. Het boek is makkelijk leesbaar en er worden praktisch toepasbare instructies gegeven.

Het tweede gedeelte van het boek staat in het teken van diagnostiek. Met behulp van testen, tips en tools krijg je alles wat je nodig hebt aangereikt om ACT op een professionele, wetenschappelijk verantwoorde wijze toe te passen.

Het boek bevat een stap-voor-stap-programma, dat speels is en gebruikmaakt van ruim 150 oefeningen en metaforen, die ondersteund worden door illustraties. Een boek alleen geeft je natuurlijk nog niet alle praktische tools die je nodig hebt. Daarom kun je via de websites van de auteurs de videofragmenten, hand-outs en achtergrondinformatie downloaden.

Time to ACT! is het basisboek voor psychologen, coaches en andere professionals die met ACT willen werken. Onderdeel van de basis- en vervolgopleiding ACT en inmiddels door vriend en vijand bejubeld.

Over de auteur

Gijs Jansen (Auteur)

Gijs Jansen (45) is dé autoriteit op het gebied van ACT en schreef in totaal 15 verschillende zelfhulpboeken, leerboeken voor professionals, en de roman ‘Kijken naar het feest’.
Bekijk alles van Gijs Jansen

Tim Batink (Auteur)

Dr. Tim Batink is Klinisch Psycholoog, Groepstherapeut NVGP, Senior Schematherapeut, Supervisor VGCt en ACT-supervisor.
Bekijk alles van Tim Batink

Roel Batink (Illustrator)


Specificaties

Auteur(s) Gijs Jansen, Tim Batink, Roel Batink
ISBN 9789058718259
Uitvoering Paperback
Uitgeverij Uitgeverij Thema
Gewicht 934 gr
Taal Nederlands
Verschijningsdatum 04-02-2014
Afmeting 240 x 169 x 30 mm
Aantal bladzijdes 450