Anders denken (E-book)

de valkuilen en verborgen talenten van autisme

9789000350520
E-book
EUR 12.99 9789000350520 12,99
  • E-book, direct leverbaar
  • Klanten geven THEMA een 9.4/10

Waar gaat het over?

De valkuilen en verborgen talenten van autisme


Die inflexibele collega, het kind dat niet wil spelen met andere kinderen, de stugge buurman die je wel altijd helpt met je computer maar nooit gewoon op de koffie komt: het autismespectrum is zo breed dat iedereen wel iemand kent die erop zit. Er zijn veel vooroordelen en misverstanden over het autismespectrum. Maar waar men vroeger gewoon als ‘kluizenaar’ werd bestempeld, is er nu ook veel meer aandacht voor autisme. In de populaire cultuur maar ook bij bedrijven die kansen zien in het autistische brein.


In Anders denken legt Goddard de manier van denken en de valkuilen van mensen met autisme uit, maar richt ze zich ook op de verborgen talenten van het autistische brein.


Dr. Marcia Goddard studeerde in 2012 cum laude af in de klinische neuropsychologie aan de Universiteit Leiden. In 2015 promoveerde zij op hersenonderzoek naar autisme, onder supervisie van professor Swaab en dr. Van Rijn. Daarnaast begeleidde ze kinderen met ontwikkelingsstoornissen. Inmiddels werkt Marcia als wetenschapper bij YoungCapital, waar ze onderzoek doet en trainingen ontwikkelt op het gebied van (sociaal) functioneren op de werkvloer.


'Marcia Goddard schrijft met passie en helderheid over haar vak. Nog nooit waren hersenen zo hip!’ Prof. Jeroen Geurts, directeur van Brein in Beeld


‘Dit boek geeft een inkijk in de binnenwereld van autisme en helpt daarmee deze aandoening begrijpelijk en bespreekbaar te maken.’ Prof. Iris Sommer, auteur van Haperende hersenen


‘Door autisme te begrijpen, zie je ook de kansen en kwaliteiten.’ Hugo Borst

Over de auteur

Marcia Goddard (Auteur)

Specificaties

Auteur(s) Marcia Goddard
ISBN 9789000350520
Uitvoering Ebook
Uitgeverij Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum
Taal Nederlands
Verschijningsdatum 21-09-2016
Aantal bladzijdes 134