Compassie voor beginners (E-book)

voor een leven met meer moed en geluk

9789021559995
Inspirerend en toegankelijk, Thupten Jinpa leert je hoe je je compassiespier traint aan de hand van zijn eigen levensverhalen en praktische, dagelijkse oefeningen.
E-book
EUR 9.99 9789021559995 9,99
  • E-book, direct leverbaar
  • Klanten geven THEMA een 9.4/10

Waar gaat het over?

Compassie houdt in dat we medeleven hebben met anderen en met onszelf. Ieder mens wordt geboren met een vermogen tot compassie. Maar we zijn bang om gebruikt te worden door anderen of om een slappeling te worden. Daarom ligt het voor de westerse mens niet voor de hand om zijn compassie-spier te trainen. Wetenschap, psychologische inzichten en het levensverhaal van de auteur wijzen echter uit: als je deze spier traint, ervaar je minder stress en verbetert je gezondheid. Compassie loont dus - en het is de volgende stap na mindfulness.


Thupten Jinpa was monnik, maar is inmiddels getrouwd en heeft 2 dochters. In de VS ontwikkelde hij samen met de Stanford Universiteit een veelgeprezen compassie-training. Hij was bijna 30 jaar de belangrijkste vertaler van de Dalai Lama.


'Compassie lijkt vaak ver weg en moeilijk. Thupten Jinpa maakt het eenvoudig, praktisch en inspirerend. Zowel persoonlijk als in de samenleving. Een echte aanrader!' - Wibo Koole, auteur van o.a. Mindful werken

Over de auteur

Thupten Jinpa (Auteur)

Specificaties

Auteur(s) Thupten Jinpa, May van Sligter
ISBN 9789021559995
Uitvoering Ebook
Uitgeverij VBK Media
Taal Nederlands
Verschijningsdatum 15-03-2016
Aantal bladzijdes 214