De inclusiemarathon (E-book)

Over diversiteit en gelijkwaardigheid op de werkvloer

9789048552948
E-book
EUR 12.99 9789048552948 12,99
  • E-book, direct leverbaar
  • Klanten geven THEMA een 9.2/10

Waar gaat het over?

Het besef dat diversiteit en inclusie op de werkvloer belangrijk zijn en een organisatie veel kunnen opleveren dringt tot steeds meer organisaties door. Maar hoe zet je dat besef om in actie? Hoe voorkom je dat het bij holle woorden en flitsende diversiteitsstatements blijft?

 

In 'De inclusiemarathon' interviewen Bouchallikht en Papaikonomou veertig diversiteitsprofessionals en -onderzoekers over hun kennis en ervaringen in het werkveld van diversiteit en inclusie. Ze vertellen over de hobbels waar ze tegenaan lopen en over hun aanpak. Het maakt van 'De inclusiemarathon' een onthullend boek over het aanhoudende gebrek aan diversiteit en gelijkwaardigheid binnen veel organisaties, maar ook een constructief, concreet verhaal over hoe organisaties diverser, gelijkwaardiger en inclusiever kunnen worden.

Over de auteur

Kauthar Bouchallikht (Auteur)

is een Nederlands voormalig politica, klimaatactiviste en publiciste. Ze werd bij de Tweede Kamerverkiezingen 2021 met voorkeurstemmen namens GroenLinks in het parlement gekozen. Ze was het eerste hidjab-dragende parlementslid in Nederland. Op 5 december 2023 nam zij afscheid als Tweede Kamerlid.
Bekijk alles van Kauthar Bouchallikht

Zoë Papaikonomou (Auteur)

Zoë Papaikonomou is schrijfster, onderzoeksjournaliste en docente. Haar werk richt zich op het gebied van diversiteit, inclusie en gelijkwaardigheid. Ze onderzoekt daarbinnen vooral de werking van macht. Zoë is auteur van twee boeken: ‘Heb je een boze moslim voor mij?’ (2018) en De inclusiemarathon (2021).
Bekijk alles van Zoë Papaikonomou

Specificaties

Auteur(s) Kauthar Bouchallikht, Zoë Papaikonomou
ISBN 9789048552948
Uitvoering Ebook
Uitgeverij Amsterdam University Press
Taal Nederlands
Aantal bladzijdes 304
Verschijningsdatum 24-09-2021