De magie van coachen (E-book)

bijzondere momenten in de coachingspraktijk

9789047031895
E-book
EUR 9.99 9789047031895 9,99
  • E-book, direct leverbaar
  • Klanten geven THEMA een 9.2/10

Waar gaat het over?

Het kan er wonderlijk aan toegaan in de coachingspraktijk. In de normale gang van zaken legt de cliënt een probleem voor, de coach stelt tegenvragen en gezamenlijk gaan ze op zoek naar helderheid en wijsheid. Toch is het meestal de verrassende intuïtieve inval of de diepgang van de persoonlijke ontmoeting waarin de magie van coaching zich openbaart. Het zijn de momenten waarop het coachingstraject in een stroomversnelling raakt en fundamentele inzichten ontstaan.

Adriaan Hoogendijk en Annelies Kraan interviewden een aantal coryfeeën in coachingsland, onder wie Cobi Brouwer, Willem Glaudemans, Fred Korthagen, Lenette Schuijt, Saskia Teppema, Ans Tros en Roos Vonk. De kernvraag was: Wat is voor jou de magie van coachen, en op welke momenten ontstond zon fundamenteel inzicht? Het leverde een bundel met zeer uiteenlopende meningen en ervaringen op, die alle bijdragen aan een beeld van de rijke mogelijkheden die het coachen biedt. Dit boek is een bron van inspiratie voor elke coach, en zeker ook voor hen die op zoek zijn naar coaching die het wezenlijke wil raken.

Adriaan Hoogendijk is onder meer bekend door zijn boeken Loopbaanzelfsturing en De Schoonheid van Coachen en Het Bezielingsspel. Zijn Adviesbureau Hoogendijk is gevestigd in Houten.

Annelies Kraan heeft meer dan 30 jaar ervaring als supervisor, trainer en coach. Ze heeft sinds 1991 haar eigen bureau in Utrecht.
'

Over de auteur

Adriaan Hoogendijk (Auteur)

Annelies Kraan (Auteur)

Specificaties

Auteur(s) Adriaan Hoogendijk, Annelies Kraan
ISBN 9789047031895
Uitvoering Ebook
Uitgeverij Atlas Contact, Uitgeverij
Taal Nederlands
Verschijningsdatum 22-05-2010
Aantal bladzijdes 159