• E-book, direct leverbaar
14,99

De verkennersmindset (E-book)

helder denken in een complexe wereld

9789047011262
Hoe neem je echt de juiste beslissing? Julia Galef laat zien hoe ons menselijk verstand werkt en hoe we in ons dagelijkse leven op een verkennende manier tot de beste beslissingen kunnen komen.
E-book
EUR 14.99 9789047011262 14,99
  • E-book, direct leverbaar
  • Klanten geven THEMA een 9.1/10

Samenvatting

Volgens ‘De verkennersmindset’ van Julia Galef hebben we van nature de mindset van een soldaat: we verdedigen automatisch datgene waar we in willen geloven en bestrijden afwijkende ideeën. We denken misschien dat we de wereld objectief tegemoet treden, maar onze hersenen doen dus precies het tegenovergestelde: ze proberen nieuwe informatie netjes in te passen in het beeld dat we al hebben.
Om vaker écht gelijk te hebben, moeten we ideeën benaderen als een verkenner, niet als een soldaat. Een verkenner is neutraal, overziet het terrein en gaat op zoek naar alle beschikbare feiten – gunstige én ongunstige –, om een zo compleet mogelijk beeld te krijgen. Hij staat altijd open voor nieuwe informatie, ook als die niet is wat hij had gehoopt.
Aan de hand van fascinerende praktijkverhalen – van de beleggingsstrategie van Warren Buffett tot de Amerikaanse tweepartijenpolitiek – laat Galef zien hoe je kunt omschakelen naar de verkennersmindset, zodat je voortaan de beste beslissingen neemt.

Over de auteur

Julia Galef (Auteur)

Specificaties

Auteur(s) Julia Galef, Robert Neugarten
ISBN 9789047011262
Uitvoering Ebook
Uitgeverij Atlas Contact, Uitgeverij
Taal Nederlands
Verschijningsdatum 03-09-2021
Aantal bladzijdes 235