• Op werkdagen vóór 23.00 uur besteld, morgen in huis
 • Gratis verzending boven €20,-
Omarm jezelf (E-book)

Omarm jezelf (E-book)

5 1 5
 • Nuchter, kort en praktisch doe-boek over de weg naar zelfcompassie
 • Sluit aan op het eerder verschenen Laat los
 • Geïnspireerd door zowel wetenschap als spirituele stromingen als het boeddhisme
E-book
7,99
 • Direct leverbaar
 • Gratis verzending boven €20,-
Paperback

Samenvatting

Er wordt wel eens gezegd dat we zelf onze grootste vijand zijn. Omdat we altijd wel iets op- of aan te merken hebben op onszelf. Op onze prestaties. Op hoe we er uit zien. Op die promotie die aan ons neus voorbij ging. Het gebeurt maar heel zelden dat we onszelf ergens een welverdiend compliment voor geven.

Herken je dat? En herken je ook dat je op de mensen in je omgeving heel anders reageert? Als je vriend zakt voor zijn examen, wijs je hem op alle dingen die hij wel goed kan. En als je vriendin de schuld van haar relatiecrisis bij zichzelf legt, zeg je dat ze eens wat aardiger voor zichzelf moet zijn.

Situaties in het juiste perspectief plaatsen

Je kunt het dus wel: vervelende gebeurtenissen en situaties in het juiste perspectief plaatsen. Alleen niet voor jezelf. En dat is natuurlijk wel wat raar. Want juist met jezelf zou je de allerbeste maatjes moeten zijn. Je neemt jezelf immers je hele leven met je mee! Hoogste tijd dus dat je met compassie, met mededogen, naar jezelf leert kijken. Dat je echt accepteert dat je goede én slechte kanten hebt. Dat die bij jou horen en je tot een compleet en interessant mens maken. Dat je wat liever voor jezelf wordt, jezelf als het ware omarmt. In Omarm jezelf leert Gijs Jansen je hoe je dat doet.

Een boek dat je leert om milder met jezelf om te gaan, zonder zweverig gedoe. Door het doen van de oefeningen zul je een hernieuwde vriendschap met jezelf sluiten, waarbinnen je alles mag denken, voelen en zijn.

Over de auteur

Gijs Jansen

Gijs Jansen is psycholoog, supervisor en opleider in Acceptance and Commitment Therapy (ACT) bij Seetrue mindfulnessopleidingen. 
Bekijk alles van Gijs Jansen

Reviews

Schrijf zelf een review
5 1 5

Lezersrecensies

|
Irma van Hees
16/10/12 14:20:56
Een boekje dat veel inzicht verschaft in de manier waarop we met onszelf omgaan. Je leert jezelf opnieuw kennen, wat je sterke en zwakke punten zijn. De schrijver maakt echt contact met je, dat voelde heel fijn. Een aanrader voor iedereen die worstelt met zichzelf.

Geeske Vullings
18/3/13 12:46:08
Een aanrader! Je weet natuurlijk al lang dat je beter voor jezelf moet zorgen, maar doe het dan ook maar eens! Door dit boek ben ik gaan beseffen dat ik mijn eigen grootste vijand ben. De oefeningen werken echt. Dit is ten minste een boek waar je echt wat aan hebt.

Frans Horst
14/9/12 10:53:56
In het sprookje, de nieuwe kleren van de keizer, loopt een man naakt door zijn huis en de straten van zijn rijk zonder dat hij het weet. Hij is omhangen met illusies en denkt dat hij de meest gewaardeerde, aantrekkelijke persoon in de wereld is. In de 2e Nobele Waarheid heeft de Boeddha het over het lijden wat wij zelf creeren. De basis hiervan is ons verlangen, een verlangen naar een andere wereld, een andere persoonlijkheid, andere vrienden, etc. de maatschappij helpt ons hierin, op elke hoek van de straat een ander billboard wat ons vertelt hoe we gelukkig kunnen zijn. En uiteraard genoeg mensen, al of niet op tv, die ons precies kunnen vertellen hoe ons leven eruit moet zien om geen enkel moment van pijn, verdriet of angst te kennen. Gijs Janssen heeft het in Omarm jezelf over de kleren van de keizer en de 2e nobele waarheid. Hij voert ons, op een vaak persoonlijke wijze vanuit persoonlijke ervaringen, mee op een ontdekkingstocht. De ontdekking dat wij leven volgens allerlei regels, illusies die verhinderen dat wij gelukkig kunnen zijn. Al deze zaken zijn als het ware een fire wall die verhinderd dat de omarming die wij onszelf zouden kunnen geven ons raakt. Het is een werkboek dat ons meeneemt en aanzet tot denken en vooral ervaren. Het is een boek om te lezen, de oefeningen te doen en dan twee maanden weg te leggen. Vervolgens ga je nog een keer lezen en doen en dan geef je het met veel compassie aan degen waarvan jij vind dat deze er beter van kan worden. Frans van der Horst, Mindfulness- en compassietrainer en therapeut.
...
Lees meer

Specificaties

 • Auteur(s)Gijs Jansen
 • ISBN9789058718105
 • UitvoeringEbook
 • TaalNederlands
 • Verschijningsdatum15-08-2013
 • Afmetingen x x
 • UitgeverijUitgeverij Thema
 • Aantal bladzijdes96
Copyright 2021 - Sitemap - Cookie instellingen
Wil jij iedere maand geïnspireerd worden?
Meld je aan voor onze nieuwsbrief 'voer voor verdieping' en ontvang iedere maand blogs, tips over nieuwe producten, informatie over relevante workshops of interessante aanbiedingen.

Ja, insipireer mij