Omarm jezelf

De weg naar zelfcompassie

9789462724266
5 1 3 5
3 Recensie(s)
Nuchter, kort en praktisch doe-boek over de weg naar zelfcompassie.
Onderwerp: Persoonlijke ontwikkeling
  • Gebaseerd op Acceptance and Commitment Therapy (ACT)
  • Sluit aan op het eerder verschenen Laat los
  • Geïnspireerd door zowel wetenschap als spirituele stromingen als het boeddhisme
EUR 18.00 9789462724266 18,-
  • Leverbaar vanaf 01-08-2024
  • Klanten geven THEMA een 9.4/10

Waar gaat het over?

Er wordt wel eens gezegd dat we zelf onze grootste vijand zijn. Omdat we altijd wel iets op- of aan te merken hebben op onszelf. Op onze prestaties. Op hoe we er uit zien. Op die promotie die aan ons neus voorbij ging. Het gebeurt maar heel zelden dat we onszelf ergens een welverdiend compliment voor geven.

Herken je dat? En herken je ook dat je op de mensen in je omgeving heel anders reageert? Als je vriend zakt voor zijn examen, wijs je hem op alle dingen die hij wel goed kan. En als je vriendin de schuld van haar relatiecrisis bij zichzelf legt, zeg je dat ze eens wat aardiger voor zichzelf moet zijn. Je kunt het dus wel: vervelende gebeurtenissen en situaties in het juiste perspectief plaatsen. Alleen niet voor jezelf. En dat is natuurlijk wel wat raar. Want juist met jezelf zou je de allerbeste maatjes moeten zijn. Je neemt jezelf immers je hele leven met je mee! Hoogste tijd dus dat je met compassie, met mededogen, naar jezelf leert kijken.
Dat je echt accepteert dat je goede én slechte kanten hebt. Dat die bij jou horen en je tot een compleet en interessant mens maken. Dat je wat liever voor jezelf wordt, jezelf als het ware omarmt. In Omarm jezelf leert Gijs Jansen je hoe je dat doet.

Een boek dat je leert om milder met jezelf om te gaan, zonder zweverig gedoe. Door het doen van de oefeningen zul je een hernieuwde vriendschap met jezelf sluiten, waarbinnen je alles mag denken, voelen en zijn.
 

Over de auteur

Gijs Jansen (Auteur)

Gijs Jansen (45) is dé autoriteit op het gebied van ACT en schreef in totaal 15 verschillende zelfhulpboeken, leerboeken voor professionals, en de roman ‘Kijken naar het feest’.
Bekijk alles van Gijs Jansen

Specificaties

Auteur(s) Gijs Jansen
ISBN 9789462724266
Uitvoering Paperback
Uitgeverij Uitgeverij Thema
Taal Nederlands
Verschijningsdatum 01-08-2024
Aantal bladzijdes 92

Anderen bekeken ook

Het ACT basisboek
Gijs Jansen
70,-
Laat los
Gijs Jansen
20,-
Vrij zijn kun je leren
Gijs Jansen
22,-