#brein leverde 41 resultaten op

brein

De werking van ons brein

Ons brein is naast uiterst gecompliceerd ook heel primair. Veel van onze dagelijkse beslissingen nemen we heel instinctief, ze zijn voornamelijk gericht op het vergroten van beloning en het ontwijken van dreiging. In de afgelopen jaren is er heel veel onderzoek gedaan naar de werking van ons brein. Zo zijn er in de neurowetenschap vele ontdekkingen gedaan, waardoor we beter begrijpen hoe onze hersenen in elkaar zitten en hoe onze hersenen bijvoorbeeld 'leren en onthouden'. Op basis van die ontdekkingen en inzichten zijn er inmiddels tal van boeken geschreven over de werking van je brein en hoe je je hersenen beter voor je kunt laten werken. Op deze pagina vind je een THEMA-selectie aan boeken, blogs, artikelen, tips en tools om je brein optimaal te benutten.

brein
#brein leverde 41 resultaten op

Liefde voor je brein

Het brein heb je nodig om te leren. Door te weten hoe het brein werkt, weet je ook wat wel/niet werkt om je brein optimaal te benutten. Zo nu en dan loslaten en zorgen voor ontspanning heeft je brein nodig om op andere momenten weer 'aan' te staan. Ook de creativiteit van het brein is te trainen. 
Met deze boeken ontdek je hoe je lief kan zijn voor je brein én hoe je deze goed in kan zetten om te leren en te ontwikkelen.