Projectmatig werken anno nu (E-book)

Op naar een nieuwe aanpak

9789462721319
Onderwerp: Teams & Samenwerken
  • Kies de juiste methode van projectmatig werken in deze snelle wereld
  • Inzicht in verschillende methodes
  • Met praktijkvoorbeelden
E-book
EUR 17.00 9789462721319 17,-
  • E-book, direct leverbaar
  • Klanten geven THEMA een 9.2/10

Waar gaat het over?

De planning van het project dreigt uit te lopen, het budget wordt overschreden, de opdrachtgever wil toch net iets anders en ondertussen loopt de projectleider zich de benen uit het lijf om de deadline nog enigszins te halen. Hoewel het project goed is voorbereid, de opdrachtgever akkoord heeft gegeven en het projectteam zich gecommitteerd heeft aan de activiteitenplanning, gaat het toch niet lukken! Herkenbaar?

Projectmatig werken in een snelle wereld

Het lijkt erop dat de 'traditionele' methode in veel gevallen niet meer werkt. En dat is niet gek. Want die methode gaat uit van een overzichtelijke, analoge wereld, een wereld waarin alles minutieus kan worden voorbereid en keuzes van tevoren kunnen worden gemaakt. Maar die wereld bestaat niet meer. Er verandert nu zo veel en zo snel dat je je heel vaak geen lange voorbereiding en vooraf gemaakte keuzes meer kunt veroorloven. Je kunt bij een project geen maanden meer vooruit kijken: een tijdspanne van twee weken is al veel. Zo'n wereld vraagt steeds vaker om een andere manier van Projectmatig Werken.

De traditionele methode of scrum

Dit boek leert je wanneer je voor welke methode kiest: de traditionele methode of de nieuwe scrummethode. De praktijkvoorbeelden helpen je die keus te maken. Want natuurlijk is niet alles wat nieuw en in de mode is per se beter: bij bepaalde projecten is de traditionele methode nog steeds de beste, maar bij andere juist niet. Uiteraard leer je ook wat beide methodes inhouden en hoe je ermee werkt. Kunnen werken met 'oud 'en 'nieuw' maakt je flexibeler, en geeft je een nog steviger basis om projecten te managen!

Over de auteur

Floris Quant (Auteur)

Floris studeerde Econometrie.
Bekijk alles van Floris Quant

Patries Quant (Auteur)

Patries studeerde Criminologie en trainde projectleiders.
Bekijk alles van Patries Quant

Specificaties

Auteur(s) Floris Quant, Patries Quant
ISBN 9789462721319
Uitvoering Ebook
Uitgeverij Uitgeverij Thema
Taal Nederlands
Verschijningsdatum 29-11-2017