Buiten spelen

creatieve outdooroefeningen voor inspirerend leren

9789058716712
Jan van Loon (Auteur), Sander Trooster (Auteur)
Creatieve outdooroefeningen voor inspirerend leren.
Onderwerp: Trainen & Coachen, Inspiratie & Motivatie
  • Creatieve outdooroefeningen voor inspirerend leren.
  • Variant op het succesvolle boek 'warming ups en energizers
Gratis verzending
EUR 20.00 9789058716712 20,-
  • Momenteel niet leverbaar
  • Klanten geven THEMA een 9.2/10

Waar gaat het over?

Outdooroefeningen zijn bij uitstek geschikt om mensen te laten spelen. Even naar buiten, los van de veilige omgeving, de confrontatie aangaan met niet-alledaagse situaties, vraagstukken en materialen. Zo wordt buiten spelen buiten leren.

Actief leren

Buiten spelen beschrijft ruim veertig buitenoefeningen waarmee je met een groep direct heel actie aan de slag kunt. Van oefeningen zonder aanvullend materiaal tot echte bouwopdrachten met palen en touwen. Ze scheppen de juiste voorwaarden om te leren, niet alleen over thema's als communicatie, leiderschap, creativiteit en probleemoplossing, maar ook over het opbouwen van vertrouwen, begrip en waardering voor onderlinge verschillen.

Aangevuld met inzichtelijke illustraties en toegelicht met praktische aanwijzingen behoort deze waaier tot de standaarduitrusting van iedereen die graag met groepen buiten speelt.

Informatie over doel, doelgroep en toepassingsmogelijkheden:

Doel

Buiten spelen wordt buiten leren. Met verschillende moeilijkheidsgraden, koppelingen met allerlei thema's, en praktische inleidingen over leren  heb je alles bij de hand om direct aan de slag te gaan.

Voor wie

Iedereen die graag met groepen werkt, praktisch en ervaringsgericht aan het werk wil, niet altijd in het lokaal wil blijven zitten en een handzaam maar compleet overzicht wil van mogelijkheden. Trainers, facilitators, moderators, adviseurs, …

Gebruik

De oefeningen zijn gekoppeld aan verschillende thema's  inclusief een aantal voorbeeldvragen voor de nabespreking. De 40 opdrachten worden stuk voor stuk uitgebreid beschreven: voorbereiding, benodigd materiaal, uitvoering, toepassing en varianten. Ieder op een kaartje. De kaartjes zijn ook los te maken en apart mee naar buiten te nemen.

Wat levert de waaier mij op?

Een schat aan oefeningen, inspiratie en enthousiasme om buiten te spelen en te leren, met praktische tips en de nodige theoretische achtergrond om goed beslagen ten ijs te komen en met veel plezier buiten te leren.

Over de auteur

Jan van Loon (Auteur)

Jan van Loon is trainer, bedrijfsadviseur en ondernemer.
Bekijk alles van Jan van Loon

Sander Trooster (Auteur)

Sander Trooster is senior trainer en coach bij Schouten & Nelissen. Hij leidt coaches en collega’s op, onder andere in het gebruik van de Kompasvisie en certificeert coaches op de toepassing ervan.

Specificaties

Auteur(s) Jan van Loon, Sander Trooster
ISBN 9789058716712
Uitvoering Waaier
Uitgeverij Uitgeverij Thema
Gewicht 345 gr
Taal Nederlands
Verschijningsdatum 17-06-2009
Afmeting 190 x 82 x 40 mm
Aantal bladzijdes 59