Een GRATIS bookazine op de deurmat? meld je aan voor onze nieuwsbrief!
Een GRATIS bookazine op de deurmat? meld je aan voor onze nieuwsbrief!
Persoonlijke ontwikkeling
Blogs, interviews en meer
Terug naar het overzicht

Zo ontwikkel je jouw mindset als alles anders gaat

Wat doe je als alles anders gaat? Verandering haalt niet altijd het beste in je naar boven. Totdat je je mindset kunt veranderen, leert van je ervaringen en zelf meeverandert. Hoe je dit doet? Gebruik Ontwikkel je mindset en zie de hobbels in je leven als een kans om je te ontwikkelen. Espérance vertelt vanuit haar eigen ervaring hoe zij met haar mindset aan de slag ging (moest) in buitengewone tijden.
Zo ontwikkel je jouw mindset als alles anders gaat

Wat doe je als alles anders gaat?

Verandering haalt niet altijd het beste in je naar boven. Totdat je je mindset kunt veranderen, leert van je ervaringen en zelf meeverandert. Hoe je dit doet? Ontwikkel je growth mindset en zie de hobbels in je leven als een kans om je te ontwikkelen. Espérance vertelt vanuit haar eigen ervaring hoe zij met haar mindset aan de slag ging (moest) in buitengewone tijden.

Alles gaat sinds maart anders. Ik heb een nieuw huis, sinds 15 maart een nieuwe baan en ik werk sinds die dag thuis met vier kinderen om me heen. Het leven zien als één grote leerervaring leek soms net zo onmogelijk als videobellen en luiers verschonen tegelijk. Ik zal dus niet zeggen dat dit alles me altijd soepel is afgegaan. Ik ben zeer regelmatig in de mij bekende fixed mindset gedachtes geschoten waarin ik alles in mijn eentje op wil lossen in plaats van samen. Ik was soms bang om fouten te maken, zat niet meer te wachten op feedback van mijn man en kinderen en heb zeker niet elke nieuwe uitdaging omarmd.
 
Gelukkig heb ik een heel fijn nieuw team, waarin ik niet de enige bleek die worstelde met de uitdagingen van deze nieuwe wereld. We deelden onze zorgen en gingen met elkaar in gesprek over wat voor ons nu belangrijk is en waar we goed in zijn. We probeerden om het werk zo te verdelen dat het past bij wat we graag willen doen. Leren en ontdekken gaf mij de ruimte om weer langzaam naar die growth mindset te gaan. Met als resultaat mijn eerste webinar voor een groep van zo'n 90 nieuwe collega's die ik nog niet ontmoet of gezien heb.
 
Een growth mindset ontwikkel je nooit alleen.

We hebben elkaar nodig om gezien te worden. Dus als jij je eigen mindset in deze rare tijden ook aan het zoeken bent: ga in gesprek over alles wat nu even niet in balans is. Praat over wat belangrijk voor je is en waar je goed in bent, om van daaruit een richting te kiezen. 'Be brave enough to have a conversation that matters' en als je voor dat gesprek wat inspiratie zoekt, dan is er nu Ontwikkel je mindset. Een nieuwe kaartenset, bestaande uit 42 kaarten die je stimuleren om je groeimindset aan te zetten. Iedere kaart bestaat uit een mooie foto en een krachtige vraag die je lerend vermogen versterkt. Ga in gesprek met iemand die je vertrouwt, of voor coaches: gebruik deze kaartenset om een gesprek te voeren met de juiste bouwstenen om een growth mindset te ontwikkelen. Nieuwsgierig geworden? Lees hier meer over de kaartenset en bestel de kaarten direct.
 
- Dit blog is geschreven door: Espérance Blaauw, als auteur van Thema. Denkend vanuit inspiratie en plezier ontwikkelde zij onder andere de succesvolle Coachkaarten als speels instrument om in gesprek te gaan over talent, ambitie & visie. Vanuit haar eigen passie voor talentontwikkeling, leert Espérance organisaties te werken op basis van hun eigen talenten, ambities en visie.

Vond je dit interessant? Wellicht is dit dan iets voor jou: