• Op werkdagen vr 21.00 uur besteld, morgen in huis
  • Gratis verzending boven 20,-
Terug naar het overzicht

Een ster in solliciteren

Door Eldert Nieuwenhuize en Maaike Kersbergen

Solliciteren is ervaren en leren
Als trainer of begeleider kun je allerlei manieren bedenken om mensen te helpen in de voorbereiding naar een sollicitatiegesprek. Bijvoorbeeld kennis en ervaringen uitwisselen, voorbeelden geven, do’s and don’ts bespreken en korte filmpjes laten zien.


Wij geloven ook in de kracht van het ‘oefenen’. Immers, oefening baart kunst! Dat kan bijvoorbeeld door vragen oefenen. Antwoorden oefenen. Uitgebreid. Kort. Onder tijdsdruk. En toch relaxt. Niet een keer, maar echt net zolang tot het soepel loopt. Solliciteren is namelijk ook een kwestie van ervaren en leren.
 
Zoals Confucius al zei:
 
Ik hoor en ik vergeet
Ik zie en ik onthoud
Ik doe en ik begrijp
 
 
Wij zetten regelmatig train- & coachingsspellen in tijdens onze trainingen en gesprekken. We ervaren het positieve effect hiervan en zien dat het dynamiek, interactie en sfeer bevorderd. Die positieve ervaring met deze spellen bracht ons op het idee van Het Grote Sollicitatiespel - bedoeld voor iedereen die zich bezighoudt met het begeleiden en trainen van mensen naar werk.
Een spel waarbij je meer zelfinzicht krijgt, kennis opdoet over solliciteren en sollicitatievaardigheden ontwikkeld. Een spel om de STARR-methodiek goed te oefenen én om op verschillende manieren vaardiger te worden in het kort en bondig beantwoorden van sollicitatievragen. Kortom, een compleet en multi-inzetbaar spel.
 
Waaruit blijkt dat jouw klant die kwaliteit bezit?
De STARR-methodiek is een vrij bekende methode die werkgevers gebruiken als interviewtechniek, maar ook door begeleiders en trainers om deelnemers voor te bereiden op sollicitatiegesprekken. Door de STARR-methode eigen te maken, kan de sollicitant de werkgever overtuigen van zijn ervaring, kwaliteiten en toegevoegde waarde. Wij hebben, naast tal van sollicitatievragen, ook competentiekaarten en STARR Tegels toegevoegd. De STARR Tegels zijn losse ‘tegels’ die je kunt ophangen of op de grond kunt neerleggen. Op elke tegel staan handige tips waardoor jouw klant zich deze methode stapsgewijs eigen kan maken en zich goed leert presenteren.

Ben jij trainer, loopbaanbegeleider, re-integratieconsulent of docent?          
Wil jij mensen op een effectieve en ontspannen manier optimaal voorbereiden op een sollicitatiegesprek? Deelnemers en klanten laten oefenen met de STARR-methodiek, met sollicitatievragen onder tijdsdruk? Herken je je in de spreuk van Confucius en vind je dat ‘doen’ en ‘oefenen’ een belangrijk onderdeel is in de voorbereiding naar een sollicitatiegesprek?
 
Dan hebben we Het Grote Sollicitatiespel voor jou ontwikkeld!
Het Grote Sollicitatiespel is een compleet spel met een blijvende waarde. Altijd zijn er wel mensen op zoek naar (ander) werk en kunnen zij hulp gebruiken. Het bevat ruim 140 sollicitatievragen, competentiekaartjes, STARR Tegels en 8 verschillende spelvormen om op een leuke en ontspannen wijze met je deelnemers te oefenen!

Wil je meer weten of Het Grote Sollicitatiespel gelijk bestellen?
Klik dan hier.

Maaike Kersbergen en Eldert Nieuwenhuize zijn de auteurs en eigenaar van Solliciteren & Meer.
Lees hier meer over de auteurs.

 
Het grote sollicitatiespel
Bestellen
Copyright 2020 - Sitemap - Cookie instellingen
Wil jij iedere maand geïnspireerd worden?
Meld je aan voor onze nieuwsbrief 'voer voor verdieping' en ontvang iedere maand blogs, tips over nieuwe producten, informatie over relevante workshops of interessante aanbiedingen.

Ja, insipireer mij