Een GRATIS bookazine op de deurmat? meld je aan voor onze nieuwsbrief!
Een GRATIS bookazine op de deurmat? meld je aan voor onze nieuwsbrief!
Balans & Energie
Blogs, interviews en meer
Terug naar het overzicht

How to: Daily Focusplanner

Met een baalgevoel sluit je je werkdag af. Weer heb je niet alle dingen kunnen doen die je graag had willen doen. Alweer. Je planning en to do lijstje moesten plaats maken voor zaken die tussendoor gefietst kwamen. Of die ene opdracht bleek toch meer tijd te kosten dan je van te voren had gedacht. Je zou denken dat je vanzelf beter wordt in het plannen van je dag. Waar gaat het mis?
De harde waarheid is dat wij mensen hier gewoon niet goed in zijn. We kunnen ons maximaal vijf uur op een dag concentreren. En uit onderzoek blijkt dat we zelfs maar twee uur en 53 minuten echt efficiënt bezig zijn tijdens een werkdag. De rest van de tijd lezen we het nieuws, checken we social media, praten we met collega’s of is het tijd voor pauze. Gelukkig zijn er manieren om je werkdag toch met een voldaan gevoel af te sluiten. En de Daily Focusplanner helpt je daarbij.

  

How to: Daily Focusplanner

Een succesvolle dag

Een voldaan gevoel ontstaat wanneer je hebt gewerkt aan zaken die er voor jou toe doen. Dat betekent dat een succesvolle werkdag niet meer de dag is waarop je de meeste taakjes hebt afgevinkt, je de meeste e-mails hebt beantwoord of waarop je het minste pauze hebt genomen. Nee. Het gaat erom dat je zinvol werk hebt gedaan. En daarvoor heb je focus en flow nodig. 


Zo werkt het

Natuurlijk kun je iedere willekeurige (digitale) planner gebruiken om focus te behouden. Het fijne aan de Daily Focusplanner is dat je met minimale inspanning maximale focus in je dag aanbrengt en met een positief gevoel afsluit. Dat komt door de strategische adempauzes en de dagelijkse routine die je volgt. Dat is er een van drie keer 5 minuten. Er is zelfs een variant van drie keer 1 minuut, dus dat past in iedere dag. 
Het idee is dat je ’s ochtends voor je begint de Dagstart doet, halverwege de Dagpauze en aan het eind van de werkdag de Dagoogst. En dat is uit te breiden met oefeningen voor elke week, elk kwartaal en jaar. 
Je zult ervaren dat een dag nooit helemaal volgens plan verloopt. Maar door iets bewust aan te pakken en in te plannen, levert het je wel meer focus en voldoening op. En daar komen westerse wetenschap en oosterse wijsheid bij elkaar. Je leert uit de drukte te stappen, letterlijk een adempauze te nemen, de focus terug te brengen naar je doelen en te reflecteren. 


Gratis bonusmateriaal

Wanneer je nu de Daily Focusplanner bestelt, krijg je gratis toegang tot bonusmateriaal om het meeste uit de planner te halen. Zo helpen onder andere de handige minitrainingen je op weg en heb je de mogelijkheid om vragen te stellen en ervaringen te delen. Benieuwd? Bekijk of bestel de Daily Focusplanner.
 
  

Vond je dit interessant? Wellicht is dit dan iets voor jou: