• Vóór 23.00u besteld, morgen in huis
31,50

ACT your way: Trainershandleiding

doen wat werkt voor jou

9789024430550
ACT your way biedt een trainershandleiding die therapeuten voorziet van een diepgaande professionalisering in de methodiek van Acceptance and Commitment Therapy (ACT)
Onderwerp: Persoonlijke ontwikkeling, Trainen & Coachen
  • Voor trainers, therapeuten en coaches
  • Praktische Ondersteuning met Concrete Voorbeelden
  • Flexibele toepasbaarheid met sessievarianten
Gratis verzending
EUR 31.50 9789024430550 31,50
  • Vóór 23.00u besteld, morgen in huis
  • Klanten geven THEMA een 9.2/10

Waar gaat het over?

Methode voor jongeren met stress, burn-out en depressieve klachten

Veel jongeren en adolescenten worstelen met het uitstippelen van hun eigen weg, het maken van keuzes, en het aanpakken van dingen die ze anders willen. Hierdoor voelen ze zich angstig of somber en lopen ze vast in hun ontwikkeling. Een toenemend aantal jongeren heeft last van stress, burn-out en depressieve klachten. De methode 'ACT your way' is ontwikkeld voor jongeren tussen 15-25 jaar die vastlopen en moeite hebben hun eigen weg te bepalen. De basis van deze methode wordt gevormd door technieken uit de Acceptance and Committment Therapy.

 

Trainershandleiding bij ACT your way

Deze trainershandleiding hoort bij het werkboek ACT your way, dat in 2018 bij Boom uitgevers Amsterdam is verschenen, en deze is bedoeld voor therapeuten die zich in de methodiek willen bekwamen en individuen of groepen willen begeleiden met 'ACT your way'. Naast achtergrondinformatie over de methodiek, bevat de trainershandleiding een 6- en een 12-sessies variant, inclusief tips, uitleg, valkuilen en voorbeelden.

Over de auteur

Denise Bodden (Auteur)

Dr. Denise Bodden is universitair docent bij de afdeling pedagogiek van de Universiteit Utrecht en de Radboud Universiteit Nijmegen. Zij doet onderzoek naar de (kosten)effectiviteit van preventieve en curatieve behandelingen (o.a. CGT, IPT en ACT) voornamelijk gericht op kinderen en adolescenten met depressieve stoornissen en angststoornissen.
Bekijk alles van Denise Bodden

Denise Matthijssen (Auteur)

Denise Matthijssen is sociaal-psychiatrisch verpleegkundige en systeemtherapeut en werkzaam binnen de Kinder- en Jeugd-GGZ. In 2008 kwam ze door een workshop bij Ando Rokx, en later bij Steven Hayes, in aanraking met ACT. Samen met een collega heeft ze de ACT-cursus voor ouders ACTief opvoeden ontwikkeld. In 2015 schreef ze het werkboek voor gezinnen op basis van ACT, Samen ACTief in je gezin.

 

 


Bekijk alles van Denise Matthijssen

Els de Rooij (Auteur)

Specificaties

Auteur(s) Denise Bodden, Denise Matthijssen, Els de Rooij
ISBN 9789024430550
Uitvoering Paperback
Uitgeverij Koninklijke Boom Uitgevers
Gewicht 256 gr
Taal Nederlands
Verschijningsdatum 05-06-2020
Afmeting 241 x 170 x 10 mm
Aantal bladzijdes 128

Anderen bekeken ook

Het ACT basisboek
Gijs Jansen
70,-
Verboden voor ouders
Gijs Jansen
17,-
ACT your way
Denise Matthijssen, Els De Rooij, Denise Bodden
31,50