• Vóór 23.00u besteld, morgen in huis
31,50

ACT your way

doen wat werkt voor jou

9789024420483
Gebaseerd op acceptance & commitment therapy (ACT), helpt het boek jongeren inzicht te krijgen in hun waarden, positieve ervaringen te benutten en effectief om te gaan met stress, waardoor ze vastgelopen ontwikkeling kunnen doorbreken.
Onderwerp: Persoonlijke ontwikkeling, Trainen & Coachen
  • Zelfstandig te gebruiken of onder begeleiding
  • Dit werkboek is bedoeld voor jongeren van 15-25 jaar.
  • Concrete tools om angsten en somberheid te overwinnen
Gratis verzending
EUR 31.50 9789024420483 31,50
  • Vóór 23.00u besteld, morgen in huis
  • Klanten geven THEMA een 9.4/10

Waar gaat het over?

'Wie zijn eigen weg volgt, verdwaalt nooit.' Een tegeltjeswijsheid waar geen speld tussen te krijgen is, maar die makkelijker gezegd is dan gedaan.

Veel jongeren en adolescenten worstelen met het uitstippelen van hun eigen weg, het maken van keuzes, en het aanpakken van dingen die ze anders willen. Hierdoor voelen ze zich angstig of somber en lopen ze vast in hun ontwikkeling. Met behulp van het praktische werkboek ACT your way leren jongeren inzicht te krijgen in wat ze echt belangrijk vinden door in te zoomen op positieve ervaringen. Zo leren ze ook beter om te gaan met stressvolle situaties. De oefeningen uit dit boek zijn gebaseerd op de acceptance & commitment therapy (ACT).

Over de auteur

Denise Matthijssen (Auteur)

Denise Matthijssen is sociaal-psychiatrisch verpleegkundige en systeemtherapeut en werkzaam binnen de Kinder- en Jeugd-GGZ. In 2008 kwam ze door een workshop bij Ando Rokx, en later bij Steven Hayes, in aanraking met ACT. Samen met een collega heeft ze de ACT-cursus voor ouders ACTief opvoeden ontwikkeld. In 2015 schreef ze het werkboek voor gezinnen op basis van ACT, Samen ACTief in je gezin.

 

 


Bekijk alles van Denise Matthijssen

Els De Rooij (Auteur)

Na haar studie psychologie registreerde zich Els de Rooij als gz-psycholoog en psychotherapeut. Haar specialisatie is gedragstherapie waar zij ook les in heeft gegeven. De laatste jaren heeft zij zich beziggehouden met de derde generatie gedragstherapie waaronder de ACT. De Rooij is werkzaam in specialistische ggz (jeugd) en basis ggz (volwassenen), maar daarnaast heeft zij haar eigen praktijk voor psychologie en coaching waarin De Rooij veel met ACT werkt.
Bekijk alles van Els De Rooij

Denise Bodden (Auteur)

Dr. Denise Bodden is universitair docent bij de afdeling pedagogiek van de Universiteit Utrecht en de Radboud Universiteit Nijmegen. Zij doet onderzoek naar de (kosten)effectiviteit van preventieve en curatieve behandelingen (o.a. CGT, IPT en ACT) voornamelijk gericht op kinderen en adolescenten met depressieve stoornissen en angststoornissen.
Bekijk alles van Denise Bodden

Specificaties

Auteur(s) Denise Matthijssen, Els De Rooij, Denise Bodden
ISBN 9789024420483
Uitvoering Paperback
Uitgeverij Koninklijke Boom Uitgevers
Gewicht 504 gr
Taal Nederlands
Verschijningsdatum 19-03-2018
Afmeting 270 x 210 x 13 mm
Aantal bladzijdes 184

Anderen bekeken ook

Act & Creativiteit
Sissel Langeveld
45,-
ACT your way: Trainershandleiding
Denise Bodden, Denise Matthijssen, Els de Rooij
31,50
Het ACT basisboek
Gijs Jansen
70,-